Conducerea firmei care asigura alimentatia bolnavilor internati la Spitalul Clinic Judetean Arad a acuzat conducerea institutiei medicale ca vrea sa rezilieze contractul de prestari-servicii, pentru a-l oferi altei societati.

Razboiul dintre cele doua parti a inceput dupa ce conducerea SC “Medical Trust”, care furnizeaza serviciile de bucatarie, a anuntat public ca va sista furnizarea hranei catre bolnavi din cauza datoriilor pe care le are de recuperat de la unitatea sanitara.

“Spitalul Judetean are la noi o datorie de 900.000 lei noi. La aceasta datorie noi putem percepe si penalizarile de intarziere. Si noi, la randul nostru, avem datorii fata de firmele de la care ne aprovizionam. Acestea ne-au actionat in instanta si au castigat procesele. Noi am vrut sa ajungem la o intelegere cu conducerea spitalului, insa nu am reusit.

Le-am dat un ultimatum si sper sa mai recuperam din datorii”, a declarat directorul general al SC “Medical Trust”, Dumitru Moraru.

Potrivit sursei citate, de fiecare data cand solicita celor de la spital achitarea sumei restante, la firma sunt demarate o serie de controale. “De fiecare data cand le cer sa plateasca datoria la «Medical Trust» apar tot felul de controale si somatii.

Eu cred ca se incearca eliminarea noastra si aducerea unei alte firme care sa asigure servirea hranei la bolnavi”, a mai spus Moraru.

In schimb, conducerea Spitalului Clinic Judetean nu recunoaste valoarea datoriei facuta publica de reprezentantii “Medical Trust”. Directorul unitatii medicale, Mirandolina Prisca, sustine ca suma pe care o are de achitat firmei este de doar 300.000 lei.

“Acuzatiile celor de la «Medical Trust» sunt niste fantasmagorii. Nu este prima data cand suntem santajati. Ei ar face bine sa dea mancare buna la bolnavi. Dar pe ei nu-i intereseaza decat banii”, a mai afirmat aceasta.

Directorul Spitalului Judetean a adaugat ca se vor cauta modalitati de reziliere a contractului cu firma “Medical Trust”. “Noua echipa de conducere a spitalului a gasit acest contrat mostenire de la fosta conducere. Daca am fi cu plata la zi si noi am fi mai drastici cu cei de la «Medical Trust» fata de serviciile care le presteaza.

Ma refer la calitatea mancarii servite bolnavilor, la transportul alimentelor, ei suferind la capitolul dotari. Chiar astazi (miercuri - n.r.) am vorbit cu juristii pentru a gasi o formula de reziliere a contractului cu firma. Noi nu suntem multumiti de serviciile lor”, a mai spus Prisca.

In aceste conditii, la Spitalul Judetean, Curtea de Conturi a demarat un control.