Consultantul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, David Kelly, specialist in retele de apa, s-a intalnit, miercuri, cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Arad si ai Companiei locale de Apa. Oficialul strain intentioneaza sa realizeze un studiu al sistemelor de apa din Romania, care va fi facut public in Anglia, pentru a incuraja industria din aceasta tara sa investeasca in Romania.

Presedintele CJ, Iosif Matula, impreuna cu Gheorghe Banatean, director al Companiei de Apa, au discutat cu reprezentantul Ambasadei, mentionand probleme legate de realizari si perspective in sistemul de apa si de canalizare aradean. “Intalnirea a fost utila.

Am notat diferite aspecte legate de situatia actuala si perspectivele retelei de canalizare din judet, pe care le voi prezenta in Marea Britanie si care vor fi aduse la cunostinta potentialilor operatori din acest domeniu“, a declarat David Kelly.

Expertul britanic le-a adresat celor doi oficiali aradeni invitatia de a participa, la inceputul lunii martie, la o misiune diplomatica in aceasta tara, cu scopul de a vizita o serie de companii de apa. In cadrul misiunii, “British Water” va organiza un seminar la care vor participa si alte companii active in sectorul de apa din Marea Britanie.

“Multumim pentru interesul acordat judetului Arad. Stim ce ne asteapta, stim ca avem mult de lucru in acest domeniu si orice experienta la nivel european este binevenita.

Am aratat ca suntem interesati de modul in care alte tari au reusit sa implementeze un sistem performant in domeniul retelelor de apa si canalizare si dorim sa preluam din experienta lor pozitiva“, a mai spus presedintele CJ.