Procurorii, politistii din jandarmii sibieni au desfasurat, ieri dimineata, o ampla actiune in judetul Sibiu. Au perchezitionat, simultan, locuintele a 12 membri ai unei grupari desprinse din clanul lui Clamparu, specializata in trafic de persoane. In prezent, sint cercetati noua dintre membrii gruparii. Cercetarile se afla in desfasurare si sint continuate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Actiune ampla

Potrivit Biroului de presa al Parchetului instantei supreme, la ampla actiune desfasurata ieri dimineata au participat procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala si ai Structurilor Teritoriale Sibiu si Alba, ofiteri de politie din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane si ofiteri specializati ai Directiei Generale de Interventie si Protectie Interna.

Au fost efectuate, concomitent, 12 perchezitii la domiciliile unor membri ai gruparii cunoscute sub numele de Blaga, in mai multe localitati din judetul Sibiu. Au fost ridicate bunuri ce prezinta interes pentru acest caz, iar noua membri ai gruparii sint in atentia politistilor si procurorilor. Cercetarile se afla in desfasurare si sint continuate de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Cautat de politisti

Suspectii care se afla sub urmarirea oamenilor legii in acest caz au facut parte din celebra grupare a lui Ioan Clamparu si sint implicati in activitati ilegale de trafic de persoane. Clamparu este unul dintre cei mai cautati mafioti romani pe teritoriul Spaniei. Grupul condus de el a strins, din activitati de crima organizata, sume totalizind milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea amplei anchete declansate impotriva grupurilor de crima organizata, sustin procurorii DIICOT, care au deferit justitiei complici ai lui acestuia.

Clamparu este judecat, in lipsa, pentru initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave - una dintre cele mai grave infractiuni prevazute de legislatia romana - si de proxenetism.