In primul rind, va informam cu regret ca anul acesta am pierdut o seama de sarbatori importante.

Chiar nu ne explicam cum de mass-media a ratat evenimente de asemenea importanta: „Ziua lui Martin Luther King” - a treia zi de luni din ianuarie, „Ziua cirtitei” - 2 februarie si „Ziua lui Lincoln”- sarbatorita in S.U.A in 12 februarie. Ce spectacole ar fi fost.

Discursuri, manifestatii, scenete cu si despre oameni care au influentat atit de mult tara atit de draga noua, S.U.A. Dar fiti fara grija: lista sarbatorilor continua.

Sarbatori sint, numai chef s-avem / Nici n-o sa putem rasufla dupa atita dragoste de Sf. Valentin, ca urmeaza Ziua lui George Washington. Astfel, propunem primariei sa schimbe pentru o zi sau doua numele orasului in acelasi cu al capitalei Americii, pentru a-l cinsti pe primul lor presedinte.

Sa facem si noi o Constitutie ad-hoc si sa proclamam independenta Clujului. Ceea ce ne duce cu gindul la urmatoarea sarbatoare: 4 iulie, Ziua Americii. De ce sa nu ne mutam si noi ziua nationala in sezonul de vara? De 1 Decembrie e parca prea frig si nici nu se aprind bine artificiile.

Stabilim aceeasi data si poate-poate, peste ani, o sa facem un schimb de experienta: mergem noi acolo sa ne sarbatorim ziua si vin ei aici. Ce legatura, ce infratire!

Adica ce? Noi nu avem recunostinta? / Tot in iulie, in a patra duminica a lunii, putem sarbatori Ziua Parintilor. Si ca familia sa fie in totalitate multumita avem si Ziua Bunicilor - duminica de dupa Ziua Muncii. Nu, nu cea din 1 Mai, cea din prima zi de luni din septembrie.

Si uite ca am rezolvat si cu plictiseala din sezonul estival. Macar asa putem atrage studentii si vara. In 12 octombrie se sarbatoreste ziua unui om, care daca nu ar fi existat, am fi murit de plictiseala.

Pe cine am mai fi asteptat timp de 50 de ani si de la cine am fi copiat sarbatorile, daca cel care a fost Cristofor Columb nu ar fi descoperit America? Cronologic, urmeaza o sarbatoare la care romanii - fani ai filmelor americane, jinduiesc de mult - Ziua Recunostintei.

Mai greu cu friptura traditionala, dar pina la urma, cine se mai uita? Gaina, curcan, tot aia. Happy Recunostintei Day!

Sarbatori americane deja sau in curind copiate

Ziua lui Martin Luther King, a treia luni din ianuarie

Ziua Inaugurarii, 20 ianuarie o data la patru ani

Ziua Cirtitei, 2 februarie

Ziua lui Lincoln, 12 februarie

Ziua Sfintului Valentin, 14 februarie

Ziua lui Washington, 22 februarie

Ziua Sfintului Patrick, 17 martie

Ziua Pacalelilor, 1 aprilie

Ziua Pamintului, 22 aprilie

Ziua Asistentului din administratie, numita in trecut Ziua Secretarei-in miercurea ultimei saptamini intregi din aprilie

Ziua Arborelui, de cele mai multe ori in ultima vineri din aprilie

Ziua Mamei, a doua zi de duminica din mai

Ziua Fortelor Armate, a treia simbata din mai

Ziua Drapelului, 14 iunie

Ziua Tatalui, a treia duminica din iunie

Ziua Independetei Statelor Unite ale Americii, 4 iulie

Ziua parintilor, a patra duminica din iulie

Ziua Muncii, prima luni din septembrie

Ziua Bunicilor, duminica de dupa Ziua Muncii

Ziua lui Columb (traditional), 12 octombrie

Ziua Veteranilor, 11 noiembrie

Ziua Recunostintei, a patra joi din noiembrie

Ziua Natiunilor Unite, 24 octombrie

Halloween, 31 octombrie