Inspectorii Autoritatii pentru Sanatate Publica (ASP) Arad au descoperit inca trei persoane diagnosticate cu TBC, provenind din familiile a doi angajati care lucreaza la unitatea din orasul Ineu a SC "Delphi Packard". Aici a fost descoperit, zilele trecute, un focar al acestei boli.

Inspectorii de sanatate publica au informat si conducerea Prefecturii despre situatia inregistrata la aceasta firma. Conform datelor prezentate de ASP, au fost descoperite cazuri de imbolnavire in randul familiilor angajatilor. Astfel, un minor s-a imbolnavit de la tatal sau, iar doi frati, unul dintre ei angajat al "Delphi Packard", au fost diagnosticati cu TBC.

Raportul Autoritatii de Sanatate Publica contine si date despre modul defectuos in care s-a facut raportarea focarului, in conditiile in care primele patru cazuri au fost sesizate inca din anul 2005. Astfel, numarul imbolnavirilor, de la deschiderea fabricii din Ineu, a crescut la 17 cazuri.

Dintre cei 17 bolnavi diagnosticati in perioada octombrie 2005 - ianuarie 2007, cinci angajati nu au dosare medicale individuale si fise de aptitudine completate si semnate de medicul de medicina muncii.

In aceste conditii, reprezentantii ASP sustin ca oamenii au fost angajati fara examene medicale, respectiv cel clinic si radiografiile pulmonare. Conform raportului inaintat Prefecturii, supravegherea medicala a angajatilor era asigurata printr-un cabinet din incinta fabricii.

Activitatea doctorului Loredana Buda era coordonata de medicul de medicina muncii Liliana Filimon, din Timisoara. Conducerea ASP a verificat si situatia igienico-sanitara din hala de productie, grupurile sanitare, vestiarele si sala de mese.

Directorul adjunct al institutiei, Angela Cionca, a declarat ca s-au constatat deficiente in ceea ce priveste curatenia si dezinfectia in grupurile sanitare si in vestiare.