Vremea frumoasa de afara a insemnat pentru proprietarii de hoteluri o adevarata binecuvantare, acestia putand continua lucrarile de construire si in perioada sezonului rece. Din acest motiv, multe unitati hoteliere noi au inceput sa-si faca aparitia in statiunile turistice, majoritatea aflandu-se la stadiul de ultime finisaje.

In alta ordine de idei, in perioada 23-25 februarie, la Constanta vor veni cinci experti din partea Organizatiei Mondiale a Turismului, care vor vizita toate obiectivele turistice de pe raza judetului Constanta.

In ciuda faptului ca proaspetii proprietari de hoteluri aveau ca data limita pentru construirea acestor unitati luna aprilie, cei mai multi dintre ei au profitat de vremea frumoasa si au finalizat mai repede lucrarile.

Astfel, in Eforie Nord sunt doua vile noi pentru turisti care sunt pe punctul de a fi terminate, si in statiunea Mamaia se afla in aceeasi situatie un hotel, al carui patron insa nu a reusit sa-i gaseasca un nume deocamdata. Au mai fost construite alte trei noi vile pensiuni la Popas Trei Mamaia Navodari, si alte cateva constructii de cazare in Neptun-Olimp.

Printre constructiile care au fost deja terminate se numara si trei vile, din statiunea Venus, care au primit si clasificari, doua dintre ele fiind clasificate cu doua stele, si una cu trei stele. Si Medgidia se poate lauda cu o noua unitate de cazare, aici fiind construit un motel, care a primit deja doua stele, si care este situat pe soseaua de centura.

Un alt motel, tot de doua stele, a fost construit si in Mangalia, care se mai poate mandri si cu un nou hotel, care a fost „inzestrat” de catre Oficiul pentru Autorizare si Control in Turism cu trei stele.

Hotelurile sunt spatiile a caror destinatie initiala nu era insa aceea de cazare turisti, si care au fost ulterior adaptate de catre proprietari pentru a corespunde acestei activitati.

Un exemplu in acest sens il poate constitui un camin de nefamilisti din localitatea Mangalia, al carui proprietar a aranjat camerele, le-a dotat cu aparatura necesara, inclusiv cu aer conditionat, transformand astfel caminul intr-o unitate de cazare.

Hotelurile au avantajul unui numar mare de paturi in fiecare camera

Un avantaj fata de hoteluri il reprezinta faptul ca acestea pot avea mai multe paturi in aceeasi camera, pe cand un hotel, daca doreste sa obtina cel putin doua stele, trebui sa aiba maxim doua locuri intr-o camera. Datorita acestui lucru, hotelurile mai sunt cunoscute si sub denumirea de hoteluri pentru tineret, numarul acestora fiind destul de mare in statiunea Costinesti.

In alta ordine de idei, timp de doua zile, la Constanta se vor afla cinci experti din cadrul Organizatiei Mondiale a Turismului. Scopul vizitei acestora este trecerea in revista a tuturor obiectivelor turistice de pe teritoriul judetului Constanta. Vor fi vizitate, printre altele, manastirea Dervent, cetatea Histria, Adamclisi, precum si intreg litoralul, de la Vama Veche si pana la Navodari.