Impartialitatea si corectitudinea ar trebui sa fie cele mai importante caracteristici ale celor care au un cuvant de spus si putere decizionala. Din afirmatiile lui Popovici a reiesit ca, in cadrul Consiliului local din Campia Turzii, nu se poate vorbi de asa ceva, deoarece fiecare are cate un neam bine pozitionat, in primarie.

Popovici a adus acuzatii nominale la adresa consilierilor si a enumerat clanul de rude care lucreaza in primarie. Unii consilieri au zambit si au tacut, altii au replicat.

Eugenia Popa, consilier PSD: „Va rugam sa nu mai aduceti acuzatii nefondate. Nora mea a dobandit prin concurs actualul ei loc de munca. Ea s-a dovedit a fi cea mai buna si nu datorita mie a ajuns unde a ajuns!”

Stop pilelor!

Pentru stoparea fenomenului de „pile”, PNL-istul, Adrian Antal, a propus ca, de acum incolo, consilierii sa participe la concursurile pentru ocuparea unor posturi din cadrul primariei. El a reclamat faptul ca pana acum ei nu au fost invitati la aceste concursuri.

"Pana acum nu am trimis invitatii, dar cine vrea, va primi... scrise de mana mea. Eu vreau sa participati cat mai multi si chiar va rog sa veniti sa vedeti cum se desfasoara aceste concursuri!”, a replicat edilul, Ioan Vasinca.

Dupa discutii indelungate, de multe ori in contradictoriu, alesii locali, cu 10 voturi pentru, 3 impotriva si 5 abtineri au aprobat Proiectul de hotarare.

Astfel, in viitorul apropiat, se vor angaja alte 11 persoane la primarie. Primarul considera ca pentru o buna desfasurare a lucrarilor si pentru a asigura o relatie cat se poate de buna cu cetateanul, suplimentarea e binevenita.

"Nu angajam de dragul de a angaja! Vrem sa facem fata cererilor si solicitarilor cetatenilor. Vrem ca locuitorii din Campia Turzii sa fie multumiti de noi”, a afirmat Vasinca.

Aceeasi parere a avut-o si Avram Gal care a mentionat ca este nevoie de aceasta suplimentare, deoarece birocratia este inca foarte mare in tara noastra si e bine daca se ia o astfel de hotarare in ceea ce priveste managementul primariei.

In 2007 organigrama Primariei Municipiului Campia Turzii cuprinde 250 de posturi, din care functii de demnitate publica: 2, functii publice: 120 (13 posturi de conducere), personal contractual: 128 (6 posturi de conducere).