Restaurantul unui hotel din centrul Ploiestiului a fost neincapator. Rand pe rand, personalitati ai vietii politice actuale sau din trecut au venit si l-au felicitat pe Quintus. Cadourile primite de catre sarbatorit au fost dintre cele mai diferite, simbolice sau de valoare culturala sau chiar sportiva.

Printre invitatii surpriza ai lui Mircea Ionescu Quintus s-au numarat primul ministru Tariceanu, Adrian Nastase si sotia acestuia, actuali si fosti ministri, dar si oameni de afaceri, personalitati publice locale etc. Petrecerea a tinut pana tarziu, in noapte.

Amintiri...

Quintus isi doreste sa mai traiasca „pana cand ii va vedea pe toti romanii cu o stare materiala buna, pentru ca asta le va aduce si linistea de care au nevoie si vor reusi sa treaca peste starea de incrancenare existenta in prezent.” Una din nemultumirile liberalului ploiestean se refera la faptul ca a introdus in Constitutie un amendament pe care niciunul din Guvernele Romaniei, de dupa 1989, nu l-a respectat. Este vorba despre amendamentul referitor la faptul ca „Guvernul este dator sa asigure cetatenilor un trai decent”. Printre cele mai frumoase amintiri se numara cea legata de venirea pe lume, in toamna anului 1952 a fiului sau Razvan, chiar daca nu a reusit sa fie alaturi de sotia sa, deoarece era arestat ca detinut politic si trimis la Canal.

Liberalul M.I. Quintus sustine ca faptul ca a fost calit in multe incercari ale vietii l-a facut sa ramana „atat de verde” la minte si sa aprecieze la adevarata valoare fiecare moment. Cu ocazia implinirii a 90 de ani, si-a dedicat si o epigrama: „Ca rostul vietii sa-l pricepi/ Oftai ades, zambeai arar/ Dar tot iti place sa intepi/ Nonagenare muschetar”. M.I.

Quintus s-a nascut la 18 martie 1917, in Ucraina, unde tatal sau, deputatul Ion Ionescu se refugiase impreuna cu familia, in timpul primului razboi mondial. Quintus este pseudonimul literar al tatalui sau, care a fost adaugat, de grefier, in documentul care oficializeaza nasterea fiului Mircea, la intoarcerea in tara din Ucraina, dupa primul razboi mondial.

Mircea Ionescu Quintus are peste 60 de ani de activitate in Partidul National Liberal, in care s-a inscris, impreuna cu sotia sa, in anul 1945.