Cei trei au racolat sapte fete din Cluj, unele dansatoare la doua cluburi de striptease din localitate, pentru a le duce in Spania, unde urmau sa se prostitueze in clubul de noapte al spanioloaicei. In dosar, doua dintre cele sapte tinere se constituie parti vatamate, celelalte fiind doar martore. Daca vor fi gasiti vinovati, inculpatii risca pina la 25 de ani de inchisoare.

Gasite in baruri de striptease

Adriana Gaspar, de 27 de ani, din Cluj-Napoca, Reina Roig Maria Dolores, cu cetatenie spaniola, in virsta de 51 de ani, si Florin Scurtu, de 34 de ani, din Dabica, au fost trimisi in judecata pentru trafic de persoane (in cazul celor doua femei), respectiv complicitate la trafic de persoane (in cazul barbatului) si initierea unui grup infractional.

Dosarul se afla, in prezent, pe rol la Tribunalul Cluj. Femeile sint cercetate in stare de arest preventiv, in timp ce complicele lor se afla inca in Spania. Cei trei sint acuzati ca au racolat sapte clujence, pe care le-au urcat intr-un microbuz, destinatia finala fiind Club 13 din Viver, provincia Castellon, proprietatea spanioloaicei.

Romancele au fost gasite, majoritatea dintre ele, in doua cluburi de striptease din Cluj-Napoca, Liliacul si LR Vision.

Ademenite cu slujbe in baruri si in fabrici de fructe

Adriana Gaspar se prostituase si ea in clubul spanioloaicei, dar pentru ca acesta ducea lipsa de angajate, cele doua, impreuna cu complicele Florin Scurtu, au decis sa vina in Romania sa caute fete pe care urmau sa le puna sa se prostitueze.

Sub pretextul ca erau duse la munca ba intr-o fabrica de fructe, ba intr-un bar, ba ca dansatoare intr-un bar de striptease, dar pe bani mult mai multi decit in Cluj, fetele s-au lasat ademenite si s-au trezit intr-un microbuz impreuna cu cele doua inculpate. Plecarea a fost programata din parcarea magazinului Billa din Manastur, in data de 30 ianuarie 2007.

Masina a fost oprita, insa, la Vama Bors de catre ofiterii de la Crima Organizata, iar cele doua femei au fost imediat retinute.

Prostituatele erau drogate

Fetele urmau sa intretina relatii sexuale contra-cost in clubul spanioloaicei Reina Roig Maria Dolores. Din declaratiile mai multor fete care practicasera prostitutia acolo reiese faptul ca localul, ascuns sub masca unui simplu club de striptease, era de fapt un adevarat bordel. Clubul avea amenajate mai multe camere, folosite de fete in schimbul unei taxe fixe, numita „savana“.

Prostituatele cistigau 40-50 de euro pe o jumatate de ora, din care primeau foarte putini inapoi. Pentru a le determina sa stea cit mai mult in camera cu clientii, tinerele erau drogate, insa li se spunea ca li se administreaza, de fapt, substante afrodisiace.

Doua parti vatamate

In dosar, numai doua dintre cele sapte tinere se constituie parti vatamate, celelalte fiind doar martore in dosar. Adriana Gaspar avea cunostinte in mediul cluburilor de noapte clujene, astfel ca i-a fost destul de usor sa le convinga pe fete sa plece in Spania.

A luat-o chiar si pe sora ei, Mihaela Goia, si pe sotia unui verisor de-al ei, Nicoleta Gabriela Farcasiu (35 de ani), care este parte vatamata in dosar, alaturi de Alexandra Moldovan, de 23 de ani, o fosta vecina de-a inculpatei.

In autocar au mai urcat si trei surori din Jucu, carora femeile le spusesera ca se vor prostitua in Spania pentru 50 de euro pentru o jumatate de ora, dintre care li s-ar fi retinut 10 euro.

"Patroana spaniola mi-a promis ca pentru inceput voi cistiga 700 de euro si ca imi va face contract de munca. Am aflat ca mergem la munca, respectiv eu intr-o fabrica, apoi in localul amintit (n.r., Club 13).

Din discutiile dintre patroana spaniola si Adriana, de la mine din casa, am inteles ca patroana ii spunea Adrianei ca are nevoie de cit mai multe fete ca dansatoare, si nu in alte meserii“, este o parte din declaratia partii vatamate Nicoleta Farcasiu. (Ioana OROS)

Matroana "Marilu“

Reina Roig Maria Dolores, poreclita si "Marilu“, nu are antecedente penale, insa era patroana de bordel de mai multi ani in Spania. Majoritatea angajatelor ce se prostituau in Club 13 erau romance. Spanioloaica se afla, in prezent, in stare de arest preventiv, alaturi de inculpata Adriana Gaspar, la Penitenciarul din Gherla.

In ceea ce-l priveste pe complicele Florin Scurtu, acesta a fost citat pentru termenul de judecata stabilit pentru data de 12 aprilie 2007.