Evenimentul From Rosia Montana with ART face parte din campania "Salvati Rosia Montana!” si se va desfasura in Bucuresti, in zilele de 29 si 30 martie. Locatia acestui eveniment va fi Club A. La eveniment vor lua parte poeti, actori si muzicieni. Ovia Herbert si Catalina George sunt doi poeti cunoscuti in mediile literare bucurestene si nu numai; alaturi de ei, intr-un moment inedit, il vom vedea recitand hip-hop, singur, pe MC-ul trupei Da Hood, Andrei Vulpescu.

Trupa de teatru ART Fusion practica un teatru-forum (sau teatru participativ), angrenand publicul si provocandu-l sa comunice si sa se comunice. ART Fusion are experienta unor work-shop-uri de teatru internationale si a avut un mare succes la FanFest 2006.

Vlaicu Golcea si Bucharest AV ( Audio-Video Fusion ) vin cu un proiect inedit: classic vs. electro - music on live visuals, ce reuneste partituri de muzica clasica, in interpretarea unui cvartet de coarde, mixate live de artist.

Lista invitatilor este intregita de trupa de rock Oliver care prin muzica lor vor transmite mesajul lor de salvare a Rosiei Montane: „Suntem toti contemporani ai erei globalizarii si comercializarii, unde moneda dicteaza.

Dar cand te gandesti ca aceste mecanisme economice aparute ca mijloace de evolutie umana, au ajuns in pragul de a crea asemenea faradelegi oamenilor si acestui mediu istoric in care ei traiesc de mai bine de 2000 de ani, te intrebi daca aceasta este cu adevarat calea corecta; daca banul trebuie intr-adevar investit cu atata putere, iubit cu atata pasiune si urmat orbeste.

Banul nu este finalitatea este doar un intermediar. Rosia Montana trebuie salvata! Este decizia noastra.”

From Rosia Montana with ART isi propune o abordare culturala a unui subiect social, pe aceeasi directie pe care si-a propus sa mearga si festivalul FanFest. Intentia organizatorilor este de a polariza, prin arta si comunicare, atentia oamenilor asupra unui precedent creat de campania "Salvati Rosia Montana!” - niciodata, in Romania, o campanie de mediu nu a avut un mai mare ecou in randul populatiei.

Program From Rosia Montana with ART

Joi, 29 martie

18.00 Lectura de poezie - Ovia Herbert si Catalina George, Poeticile Cotidianului

18. 45 Recitare de versuri hip-hop - Andrei Vulpescu, MC Naiba de la Da-Hood

19. 15 Concert Oliver

Vineri, 30 martie

18.00 Teatru-forum Rosia Montana, Trupa Art-Fusion

20.00 Concert Bucharest AV ( Audio-Video Fusion ), Classic vs. Electro - music on live visuals

Pentru mai multe detalii va rugam contactati: Roxana Pencea la 07230 24300 sau roxana@rosiamontana.ro