Un detinut de la Timisoara, care realizeaza si produce o emisiune de televiziune, a castigat titlul de "Reporter European"

Acuzat ca a jefuit o familie de romi si condamnat in 2003 pentru talharie, un fost jurnalist si-a reluat meseria in Penitenciarul Popa sapca din Timisoara, dovedind ca presa se poate face si dupa gratii.

Radu Muntean apare saptamanal intr-o emisiune televizata la un post local si conduce si ziarul "Dincolo de gratii". Fost jurnalist la cotidianul "Adevarul de Arad", Muntean a primit premiul special al juriului Comisiei Europene pentru emisiunea "Poporu’ zice", realizata in intregime in Penitenciarul din Timisoara.

Materialul pentru care a fost premiat a avut ca subiect aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Secventele cuprind parerile detinutilor despre ceea ce ne asteapta dupa integrarea in UE.

"Sunt incantat de acest premiu.

M-a ajutat mult experienta din presa, de dinainte de a fi inchis. In momentul in care ma eliberez, mi-as dori sa-mi reiau munca de ziarist, mai ales ca in libertate am o paleta mult mai larga pentru subiecte", a declarat detinutul. Ceremonia de premiere va avea loc maine, la Hotel Hilton din Bucuresti, iar Radu va merge insotit de o escorta.