Ioan Rus, presedintele PSD Alba, a informat ca PSD Alba a castigat la Tribunalul Alba procesul intentat consilierului local de Jidvei Calin Posa.

Acesta candidase pe lista PSD la alegerile locale si a iesit consilier local. Odata cu modificarea Legii privind statutul alesilor locali, el a dat o prima declaratie, pe care a inregistrat-o la secretarul comunei Jidvei, cum ca este membru PSD.

In aceeasi zi, dupa vreo cateva ore, spune d-l Rus, Posa a dat o alta declaratie, potrivit careia este membru al Partidului Conservator.

„Or, el, care a dat o data o declaratie, nu putea sa si-o mai schimbe, sa se declare membru al altui partid, asa ca-si pierde mandatul de consilier local.”

In acest sens a judecat si Tribunalul Alba in cazul d-lui Posa, adica a constatat incetarea de drept a mandatului de consilier local al acestuia.

„Si avem pe tun inca vreo cativa consilieri dintr-acestia, migratori, pe care o sa-i chemam la bara in instanta. Le vom mai cere inca o data primariilor sa ia aceasta masura. Daca nu o vor lua, adica primarii nu vor initia proiectul de hotarare si consilierii nu vor vota, noi vom fi in masura sa obtinem in justitie dreptate”, a declarat Ioan Rus.