Probleme tehnice grave pentru organizatori. Un prim spectacol anulat. Doar cativa oameni in sala. Si un actor beat pe scena. Asa a aratat inaugurarea oficiala a Pavilionului 2007, cortul multifunctional. Echipa “Asociatiei Femeilor in Arta” din Bucuresti a fost depasita de evenimente, iar rezultatul s-a vazut la final.

Inaugurarea Pavilionul 2007 de la Cazarma 90, dorit a fi cea mai noua sala de spectacole a Sibiului si in care ar urma sa se desfasoare inclusiv Gala Premiilor UNITER sau cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana a fost un fiasco total. Atat pentru organizatori cat si pentru spectatori.

Totul a inceput in jurul pranzului cand cu doar cateva ore inainte de de inceperea spectacolului de la ora 18:00, membrii trupei nu stiau daca vor avea sau nu curent electric pentru instalatii in timp util pana la inceperea spectacolului. Problema a fost rezolvata in cele din urma insa primul spectacol a fost anulat.

Pentru spectacolul de la ora 21:00 cateva sute de spectatori s-au aratat interesati de inaugurarea cortului. Insa odata ce au intrat a aparut si prima surpriza: frigul. In cort temperatura era mai scazuta decat afara, astfel incat si artistii au trebuit sa apara pe scena cu imbracaminte suplimentara.

Frigul, dar si dezamagirea provocata de spectacol au fost suficiente sa determine sibienii sa renunte la premiera. Astfel, daca la inceput au fost in jur de 400 de spectatori, sfarsitul a gasit in sala doar cateva zeci. Spectacolul a fost un show multimedia organizat de Asociatia Femeilor in Arta si montat pe texte de Iulia si Bogdan Petriceicu Hasdeu.

In ciuda frigului, primarul Klaus Johannis, care a trecut si el cateva minute pe la inaugurare se arata multumit de ce s-a realizat. “Cortul reprezinta o investitie buna, si, sincer, nu credeam ca vom reusi atat de repede sa fim pregatiti pentru inaugurare. Ar fi fost mai bine sa il avem de anul trecut.

Cortul necesita un numar mare de instalatii si de utilitati, este bine ca intr-un timp atat de scurt s-a facut atat de mult. De-abia ieri dimineata s-a realizat conectarea la electricitate, s-a pus in functiune sistemul de iluminare interior. Avem promisiuni ferme ca instalatia de incalzire va sosi in 16-17 aprilie. Banuiesc ca va fi montata intr-o zi, doua”, a declarat ieri Johannis.

Faceti cunostiinta cu Marius Manole

La conferinta de presa de dinaintea evenimentului, Sebastian Popa, scenaristul spectacolului il descria pe actorul Marius Manole ca pe unul dintre cei mai in voga si solicitati actori din Bucuresti. La doar cateva minute dupa inceputul spectacolului din cort, Manole si-a inceput improvizatia.

A facut glume pe seama publicului care parasea sala, a oprit spectacolul in unele momente pentru cateva impresii de-ale sale si a inceput sa se vaite de frig. La inceput publicul a primit cu umor improvizatiile, insa totul a capatat o intorsatura urata.

Marius Manole, actor al Teatrului National din Bucuresti, a iesit de pe scena si si-a luat o bere la cutie cu s-a urcat pe scena, fara niciun regret a ragait de cateva ori in fata publicului si a inceput sa faca glume pe seama faptului ca el este platit cu cinci milioane pentru aceasta reprezentatie si ca spectacolul este unul „de rahat”.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu a parasit in acele momente sala, aratandu-se scarbit de ceea ce se intampla pe scena, el fiind urmat de numerosi alti spectatori. Spectacolul a continuat in aceste conditii. „Au fost ceva probleme tehnice inainte de spectacol, am facut luminile in ultima clipa si nervii unor actori au cedat.

Nervii nostri au fost intinsi la maxim. Improvizatiile nu au fost artistice si au depasit limita bunului simt, dar ce ar fi fost normal sa facem, sa intrerupem spectacolul sau sa incercam sa mergem mai departe pentru ca este vorba despre munca intregii echipe” a declarat la final Anca Bradu, regizoarea spectacolului.

Cat despre Manole, mirosind puternic a alcool, nu a avut niciun regret la incheierea spectacolului. „E cel mai prost spectacol in care am jucat in viata mea. Pentru bani am facut acest lucru. Daca o sa ma mai cheme o sa-l distrug spectacolul”, e tot ce a avut de spus Marius Manole.

Si nu o sa-l mai cheme nimeni pentru ca organizatorii au anuntat ieri ca a fost inlocuit din distributia spectacolului. „Romania povestilor albastre”, cum s-a numit spectacolul, ar urma sa mai aiba la Sibiu inca alte noua reprezentatii pe durata Capitalei Culturale.

Conditii nedemne de un artist

Mai multi membri ai trupei s-au plans de conditiile in care au trebuit sa lucreze pentru acest spectacol, aratand ca nu au fost tratati ca niste adevarati artisti. Sunt de parere ca trebuie sa fim mai lejeri si sa inchidem un ochi cand un artist clacheaza din cauza nervilor si a conditiilor in care s-a desfasurat spectacolul”, a declarat Klaus Johannis.