“As fi vrut sa va aduc aminte ca lucrul mai important decit faptul ca am petrecut 8 luni de zile intr-o inchisoare din Rusia este ca am ajuns la Oceanul Pacific cu o rabla de masina, proiect in care nu credea nimeni”, a afirmat ziaristul.

"O gluma neinspirata"

"Lucrurile care s-au intimplat la Moscova s-au intimplat pe fondul unei obosei foarte mari. A fost o gluma neinspirata in locul neinspirat", a explicat jurnalistul clujean arestarea sa. Dupa parerea lui, cazul sau a fost exagerat de autoritatile ruse pe fondul unor arestari ce avusesera loc la Londra cu o zi inainte de retinerea sa din luna august 2006.

Cit despre sentinta care i-a fost data, Walter Ghidibaca a declarat ca putea primi una mult mai usoara, respectiv 50 de dolari, dar impactul pe care l-au avut cuvintele "am o bomba" au determinat autoritatile ruse sa dicteze 8 luni de munca in lagarul din orasul Vladimir. "Pedeapsa se incadreaza in limitele legale, desi pedeapsa poate incepe de la o amenda de 50 de dolari.

Daca e deosebit de grav, adica se creeaza panica, adica daca este o bomba intr-un aeroport normal ca acesta este un gest care trebuia pedepsit foarte grav" a completat Ghidibaca.

Astazi, ziua explicatiilor

Jurnalistul clujean a promis aseara ca va face astazi publice toate aspectele legate de documentarul realizat in Rusia, cit si despre retinerea sa. Scurta lui declaratie a putut fi obtinuta, insa, de Monitorul de Cluj abia dupa o cursa nebuna de la Aeroportul Cluj-Napoca si pina in cartierul Marasti.

Obosit si emotionat, barbatul de 31 de ani abia si-a imbratisat mama si fratele veniti sa-l astepte la aeroport.