Comisarii Garzii de Mediu Prahova au aplicat, de la inceputul acestui an, amenzi care insumeaza 1.326.000 de lei, conform comisarului sef Stefan Popescu. Numai in primele luni ale lui 2007, in urma controalelor au fost sanctionati 81 agenti economici si 25 persoane fizice. Astfel, comisarii de mediu au sanctionat persoanele fizice care au depozitat gunoaiele pe marginea unor cursuri de ape.

De asemenea, au fost descoperite si zone unde au fost constituite ad-hoc rampe de gunoi, in care se depozitau, ilegal, deseurile. In plus, nici primarii asezarilor prahovene nu au scapat nesanctionati de cei de la Mediu, tot pe motivul mizeriei si gunoaielor existente in localitati.

Un exemplu este cel al primarului din Valea Calugareasca, Victor Visan, care a fost amendat de doua ori de comisarii Garzii de Mediu. Ca urmare, Visan este hotarat sa propuna consilierilor locali sa mareasca cuantumul amenzilor, care vor aplicate de acum inainte locuitorilor care nu respecta normele de mediu.

Seful Garzii de Mediu considera ca numeroasele nereguli sunt cauzate si de noile reguli impuse de Uniunea Europeana. Fata de anul trecut, numarul amenzilor date de comisarii de mediu a crescut cu 15%.