O victorie a CFR-istilor i-ar apropia si mai mult pe acestia de titlul de vicecampioni ai Ligii I.

Un nou derbi al Provinciei

Un meci pentru Europa. Asa poate fi caracterizata intilnirea de pe stadionul „Municipal" din Vaslui, dintre echipa din localitate si CFR Cluj. Aceasta deoarece formatia lui Bergodi se afla intr-o postura inedita, aceea de a fi aproape de titlul de vicecampioana a Ligii I, pozitie ce ii asigura calificarea in preliminariile pentru editia 2007-2008 a Ligii Campionilor.

5 puncte o separa, in acest moment, pe CFR de ocupanta treptei a treia a podiumului campionatului intern, Rapid. Iar un succes impotriva echipei lui Hizo ar creste considerabil sansele ca „visiniii" sa termine pe locul secund, ceea ce ar insemna ca, dupa o pauza indelungata, Provincia sa aiba si ea o echipa angrenata in principala competitie continentala.

Totusi, vasluienii trec si ei printr-o perioada foarte buna a sezonului in curs de desfasurare, realizind, sub comanda lui Viorel Hizo, performante deloc de neglijat. Astfel, etapa trecuta, Poli Iasi a administrat lui FC Vaslui prima infringere dupa 13 etape, ceea ce vorbeste de la sine despre forta si determinarea formatiei patronate de Adrian Porumboiu.

Adaugind faptul ca, in acest retur, Vasluiul a cistigat de fiecare data puncte in fata numelor mari ale Ligii I, confruntarea de pe „Municipal" are toate premisele unui veritabil derbi al Provinciei.

Frunza, din nou la Vaslui

La fel ca in meciul precedent, cel cu UTA Arad, Cristiano Bergodi nu va putea conta pe intregul lot de jucatori in intilnirea de simbata de la Vaslui, transmisa in direct de National TV, de la ora 17. Astfel, Sousa si Coroian au sanse minime de a evolua impotriva moldovenilor, ei fiind nerefacuti dupa accidentarile suferite in meciul cu aradenii.

Cuellar este indisponibil dupa ce a suferit o intindere in partida de la Craiova, insa capitanul Alin Minteuan pare sa-si fi revenit dupa contuzia la coaste si ar putea incepe titular partida cu Vasluiul. Tot la reveniri trebuie mentionat si atacantul Viorel Frunza, care si-a ispasit cele doua etape de suspendare primite ca urmare a cartonasului rosu incasat in meciul cu Poli Timisoara.

Pentru moldoveanul din tabara CFR-ista confruntarea de simbata va avea o semnificatie speciala, de vreme ce afirmarea ca fotbalist a cunoscut-o in tricoul lui Vaslui, echipa de la care a si venit in aceasta iarna la CFR Cluj. Iata cum ar putea arata echipa de start a „feroviarilor" pentru infruntarea de simbata: Stancioiu - Tony, Jula, Cadu, Panin - M. Jose, Minteuan, Oliveira - Semedo, Anca, Surdu.

PROGRAM LIGA I, ETAPA A XXVII-A

Jiul Petrosani - FC National, vineri, ora 16.15, Telesport

Universitatea Craiova - Unirea Urziceni, simbata, ora 16, Kanal D

FC Arges - Gloria Bistrita, simbata, ora 17, Telesport

Steaua - Poli Iasi, simbata, ora 20.45, Antena 1

UTA Arad - Otelul Galati, duminica, ora 15.30, Telesport

Pandurii Tirgu Jiu - Farul Constanta, duminica, ora 17, Telesport

Poli Timisoara - Ceahlaul Piatra Neamt, duminica, ora 18, National TV

Rapid - Dinamo, duminica, ora 20, Kanal D