Cei zece norocosi au jucat la Agentia nr. 10 din Ploiesti, din strada Romana 81. Vecinii agentiei de cartier au aflat deja ca biletul castigator s-a jucat la ei in „parohie”. Cei mai multi ploiesteni din zona joaca saptamanal, iar zvonul castigului de 4 miliarde de lei vechi de persoana, pentru cei 10 norocosi s-a raspandit cu repeziciune.

Printre castigatori s-au numarat si Nicolae Matrache (75 de ani). Nora lui, Gabriela, si ea impatimita a jocului, a ratat premiul la milimetru. Femeia povesteste ca joaca la loto de ani de zile, in fiecare saptamana. „Am castigat o singura data, cu cinci numere, dar nu am picat pe schema buna si am luat o suma nesemnificativa. Am jucat si acum, dar nu pe biletul castigator.

Au fost doua bilete la grup, eu am fost pe celalalt. Asta e. Ma bucur pentru cei care au castigat, fiecare, am inteles cate 4 miliarde si ceva. O sa mai joc, poate castig si eu.” La randul sau, castigatorul Nicolae Matrache spune ca nu mai joaca asa cum si-ar dori din lipsa... banilor. “Am jucat inainte vreme.

Acum, de cand s-a scumpit, cu pensia mica pe care o am nu imi mai permit sa joc”. Batranul pune ca toti castigatorii stiu ca au fost loviti de noroc: „Au pus fiecare cate 6 lei si au luat cate 4 miliarde”.

De remarcat este faptul ca "doamna de la agentie”, cum o numeste Nicolae, „Era a 10-a persoana pe bilet, dar a mai venit un client care a vrut si el asa ca a renuntat si l-a trecut pe domnul”. „Poate se indura si ii da si ei ceva, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce trece, ca are acasa familie, copiii”; a conchis Matrache.

Conform calculelor facute de specialistii Loteriei, dupa plata impozitului cei zece castigatori se vor alege fiecare cu peste 100.000 de euro.