O scurta razie, executata ieri de politistii de la Postul din Paulesti, in zona padurii din localitate, a demonstrat din nou, ca in ciuda eforturilor depuse de oamenii legii si a sanctiunilor cu nemiluita aplicate pana acum, liziera ramane “raiul” prostituatelor care vin aici pentru a practica una din cele mai vechi meserii din lume.

Cele trei tinere prinse la “treaba”, respectiv Andreea P., de 22 de ani, din Ploiesti, Petruta T., de 19 ani si Nicoleta C., de 17 ani, ambele din Mizil, au fost sanctionate de oamenii legii cu amenzi contraventionale in valoare totala de 1.250 lei.

Si ele cresc nivelul arieratelor

Asemeni celor trei cazuri mentionate mai sus, multe alte tinere sunt prinse zilnic practicand prostitutia in diverse colturi ale orasului. Singura masura punitiva pe care o permite legea este cea a sanctiunilor contraventionale, si uite asa, practicantele celei mai vechi meserii din lume aduna la buget uneori datorii de miliarde de lei vechi.

Pana acum un an, banii proveniti din amenzile pentru practicarea prostitutiei erau directioinati catre bugetul consolidat de stat, sanctiuni care duceau adesea la cresterea volumului restantelor acumulate la buget.

Atunci, ca si acum, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova spuneau ca, in ciuda eforturilor functionarilor de la Fisc, creantele erau foarte greu de recuperat, deoarece prostituatele erau amendate in alte judete ale tarii, dar amenzile ajungeau la adresa de domiciliu, unde fetele nu erau de gasit.

In plus, la amenzile deja aplicate, se adauga tot timpul altele, sumele rotunjindu-se.

Incasarile au ramas la fel

Daca anul trecut misiunea de a alerga dupa scandalagii si prostituate le revenea functionarilor de la Finante, acum problema pica in sarcina celor taxe si impozite locale. Cel putin la finele anului trecut, cand situatia a fost predata de oamenii de la Fisc, in baza de date a Finatelor prahovene existau zeci de mii de prahoveni care aveau de platit diferite amenzi.

La capitolul cei mai multi contravenienti, figurau bineinteles prostituatele, alaturi de scandalagii si cei care practica comertul ilicit. Astfel, sumele neincasate pana la finele anului trecut, reprezentand amenzi contraventionale aplicate persoanelor fizice, se fac venit integral la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza teritoriala domiciliaza contravenientul.

In fine de la toti contravenineti, bugetul impozitelor si taxerlor locale s-ar putea umfla cu aproxiamtiv 6 milioale lei noi.