Chiar stau si ma intreb cum isi inchipuie contrabasescienii ca vor castiga referendumul. Pe ce se bazeaza, vorba lui Moromete? Pe nimic. Este clar ca Basescu va castiga. Este clar ca se va intoarce la Cotroceni.

Si totusi, l-am vazut pe Geoana, ginerele soacrei lui, marea „revolutionara” din ’89, cum ne turna, acum la Sibiu, la mitingul anti-Basescu povesti cu cocosu’ rosu.

Sarmanul Geoana este o victima sigura - si cand se enerveaza (dar, oare, se enerveaza?) - seamana cu o meduza esuata la mal - nu face decat sa repete cliseu dupa cliseu, de care oricum nu avem nevoie.

Cand spectatorii sibieni (ardeleni) ai mitingului PSD au inceput sa scandeze „Ioan Rus, Romania”, Mircea Geona s-a speriat asa de tare incat a spus: „Pastrati-va fortele, vor urma anticipate”. Nu stiu cum, de atunci, nici unul dintre „marii” analisti politici ai scenei politice romanesti nu a observat ura si prostia lui Geona.

Geona este coleg de partid cu Ioan Rus si n-ar fi ajuns presedinte fara el, dar a innebunit cand a auzit uralele publicului. Un partid in care presedintele (Geoana) este distrus ca un vicepresedinte (Rus) este aclamat nu este un adversar serios. Am remarcat ca Vasile Dancu nu era acolo. Un om inteligent.

Deci, revenind, daca principalul partid de opozitie, PSD, nu stie clar, acum, cine este seful si de ce, rau pentru ei. Nu mai trebuia sa aduca oamenii aia cu autobuze la Sibiu. Oricum Basescu castiga. Dar am vazut doua lucruri. Cum Geona este un fraier cu manecute, care se supara ca altcineva e mai popular ca el.

Si l-am vazut pe Traian B?a?sescu exploatand ultimele resurse ale discursului anti-sistem. L-am vazut la Cluj pe Traian Basescu infierandu-i pe Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Dan Ioan Popescu si Attila Verestoy. Si ce folos? Si el - revenit la Cotroceni - si ceilalti, vor fi la fel. Si atunci, pentru urmatoarea campanie prezidentiala, care va fi sloganul? „Arde-i pe corupti!”.

Cu ce, cand n-ai Guvernul?! Abia acum urmeaza normalitatea. Presedintia si Guvernul nu vor fi de aceeasi culoare politica. Isi vor vana fiecare greseala. Aceasta e democratia. Iar pentru cei ce inca se intreaba cine castiga referendumul, numai de bine.