Potrivit presedintelui Uniunii Asociatiilor de Proprietari, Ion Stan, foarte multe blocuri din Ploiesti au fatadele intr-o stare avansata de deteriorare, drept pentru care, bucati mari de tencuiala sunt gata sa cada. Cu toate ca reparatiile cad in grija asociatiilor de proprietari, locatarii nu sunt dispusi sa dea bani pentru acestea.

„Asociatiile ar trebui sa ia legatura cu alpinisti utilitari care nu costa mult, dar care le-ar ajuta sa rezolve problema. Nu rezolva nimic, daca pun placute de avertizare, gen: „Feriti! Cade tencuiala, pentru ca in caz de accident, nu sunt astfel absolvite de vina.

De cand cu vanturile acestea foarte puternice nu este bine sa se amplaseze pe balcon nici ghivece cu flori, mai ales la apartamentele care au vedere spre cai de acces, strada, etc.”, ne-a declarat Stan. Mai mult, pentru a exemplifica, acesta ne-a pus la dispozitie mai multe acte aduse de o asociatie de proprietari din Ploiesti care trebuie sa plateasca 5.447,83 RON pentru nepasare.

„Anul trecut, o bucata de tencuiala a blocului 5A de pe Str. Republicii a cazut pe o masina, avariind-o serios. Proprietarul a dat in judecata asociatia si a castigat. Din cate am auzit de la administratoare nici acum, cand sunt obligati de justitie, locatarii nu vor sa plateasca pentru reparatii. Este un semnal de alarma pentru toate asociatiile aflate in aceasta situatie.

Acum s-a intamplat sa fie o masina, dar putea fi un om si in asemenea caz, cineva intra in puscarie”, a precizat Ion Stan.