Banii obtinuti prin escrocarea unor banci, folositi pentru procurarea de heroina

Trei persoane au fost arestate, iar alta este cercetata in stare de libertate, dupa ce politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara au descoperit ca acestea au pus pe picioare o retea prin care au escrocat mai multe banci.

Politistii afirma ca filiera a fost infiintata de mai multi lugojeni dependenti de heroina, care, pentru a-si procura doza zilnica, au gasit metoda de a dispune in permanenta de sume importante de bani.

In baza unor contracte si carti de munca false, acestia au obtinut credite pentru nevoi personale si pentru achizitionarea de aparatura electro-casnica, prejudiciul fiind estimat la 300.000 lei (3 miliarde de lei vechi).

Potrivit lucratorilor BCCO, filiera a fost constituita inca din 2006, rastimp in care au fost angrenate zeci de persoane fizice, in numele carora suspectii au reusit sa obtina mai multe credite bancare. "Pana in prezent au fost identificate peste 50 de persoane, toate din judetul Timis, care, pe baza contractelor de munca falsificate de capii gruparii, au reusit sa

obtina credite pentru nevoi personale de la diferite institutii bancare, servicii pentru care suspectii primeau sume de bani cuprinse intre 20 si 45 la suta din valoarea creditelor obtinute", au precizat ofiterii de la crima organizata.

Pe numele lugojenilor Cristian Mihai (28 ani), Aurora G. (35 ani) si Ioan Calin (25 ani), Tribunalul Timis a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani, respectiv complicitate la uz de fals. Un al patrulea suspect este cercetat in stare de libertate.