Cateva sute de sibieni s-au batut ieri la pranz pentru a prinde un bilet la filmul lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, prezentat in premiera pentru Sibiu, aseara, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania.

Biletele puse in vanzare de organizatorii TIFF pentru filmul premiat in urma cu aproape doua saptamani la Cannes cu Palme D’Or, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” s-au dovedit a fi insuficiente pentru apetitul aratat de sibienii cinefili. Cele 400 de bilete oferite spectatorilor s-au epuizat in aproximativ 40 de minute, lasand cu buza umflata alte cateva sute de sibieni.

“Am avut scoase la vanzare 400 de bilete pe care le-am vandut in mai putin de o ora”, au declarat responsabilii casei de bilete. Foarte multi dintre cei ramasi fara bilete s-au aratat extrem de nemultumiti de organizare, spunand ca ar fi trebuit anuntati din timp ca nu sunt suficiente bilete pentru toata lume. “O organizare prosta de tot.

Normal ca sunt suparata cand am stat doua ore la coada ca acum sa mi se spuna in fata ca nu mai sunt bilete. De ce nu ne-au spus din timp sa nu mai stam degeaba pe aici?”, se intreaba Ioana Sopa, unul dintre sibienii ramasi “pagubiti”. De partea cealalta organizatorii TIFF se arata foarte multumiti de interesul publicului sibian pentru evenimentele incluse in festival.

Regizorul premiat la Cannes cu premiul cel mare, Cristian Mungiu, a fost aseara alaturi se spectatorii veniti la proiectia filmului sau.