,Pericolul negru

Trotuarele bulevardului Independentei se strica pe masura ce constructorii lucreaza. Nu pentru ca executia n-ar decurge asa cum trebuie, ci pentru ca municipalitatea n-a reusit sa rezolve toate problemele inainte de a se apuca de treaba.

Daca in aniii anteriori, bitumul si mobilierul de pe bulevard erau distruse sistematic de fecalele corilor care si-au facut cuiburi in castani, acelasi lucru se intampla si acum, cand trotuarele pe care cu greu ploiestenii puteau circula, au inceput sa fie pavate, se intampla acelasi lucru. Ca sa nu mai vorbim de pista pentru biciclete, care va avea aceeasi soarta.

Nimeni n-a fost in stare sa gaseasca o solutie pentru a scapa de invazia neagra. Primaria Ploiesti a bagat bani seriosi, din creditul municipal pentru ca bulevardul sa arate cat de cat bine dar, dupa cum se anunta, banii au cam fost aruncati pe fereastra. Daca in ce priveste pavelele instalate pe trotuare, acestea vor fi spalate periodic de ploi, nu acelasi lucru se va intampla cu mobilierul.

Bancile de care administratia locala era foarte mandra nu vor putea fi folosite tot din cauza ciorilor. Unde mai pui ca fecalele de cioara sunt suficient de corozive incat sa distruga lemnul bancilor. Cam asa s-a intamplat si cu mobilierul vechi.

Incercari esuate

Ceea ce a scapat de furia hotilor sau a huliganilor au distrus ciorile. Si cum este vara, iar temperaturile sunt destul de ridicate, pe sub castanii de pe bulevard a inceput sa miroasa oribil. Echipele ADPP au incercat de mai multe ori sa alunge pasarile, dar fara succes. Ultima isprava de acest gen s-a petrecut vara trecuta, cand ciorile urmau sa fie alungate cu furtune cu apa.

N-a fost sa fie, pentru ca nu prea a fost presiune, asa ca totul a ramas ca inainte. Cat despre posibilitatea de a scapa de ele prin alte mijloace, se pare ca nu prea poate fi vorba. Au protestat vehement asociatiile de protectie a pasarilor si chiar au amenintat cu procese prin Europa daca ciorile vor fi omorate.

Asa se face ca investitia aflata inca in curs de derulare pe bulevard, risca sa fie in continuare distrusa, sub ochiii neputinciosi ai edililor.