Directorii de institutii care nu fac parte din partidul aflat la guvernare vor fi luati la intrebari de Eugen Mitea, viceprimar si presedinte interimar al PNL Sibiu. Mitea si-a anuntat ieri intentia de a intocmi un raport, pe care sa-l inainteze prefectului.

Asa cum promitea in urma cu aproximativ doua luni de zile, Eugen Mitea va incepe, in aceasta saptamina, evaluarea sefilor de deconcentrate. Si ca sa inchida gurile rele, liderul liberalilor sibieni sustine ca primii evaluati vor fi chiar sefii din interiorul PNL. „Ne vom intilni cu fiecare director in parte, pentru ca vrem sa identificam problemele din cadrul institutiilor.

Vom incepe, in primul rind, chiar cu membrii PNL, care ocupa aceste pozitii de conducere, pentru ca demersurile noastre sa nu fie intelese gresit. Nu este un demers politic cu scopuri ascunse. Nu ne asteptam ca, in urma acestei actiuni, sefii democrati sa vina cu adeziunile la PNL.

Pentru ca daca i-as fi chemat eu, va asigur ca 60 la suta dintre acestia ar fi semnat adeziunile la PNL", este de parere liberalul Eugen Mitea.

De dragul Prefecturii

Potrivit lui Mitea, actiunea nu este una rau intentionata ci, dimpotriva, vine in ajutorul prefectului Ion Ariton. Pentru ca, in urma evaluarilor liberale, Mitea a anuntat ca PNL Sibiu va intocmi un raport de monitorizare a activitatii fiecarei institutii, pe care il va prezenta prefectului.

Daca actiunea lui Mitea nu se impiedica pe parcurs, raportul ar trebui sa ajunga pe masa prefectului in trei saptamini. Desi serviciile deconcentrate sint in subordinea Prefecturii, iar calitatea de viceprimar nu presupune efectuarea unui astfel de control, Eugen Mitea nu vede nicio problema. „Eu sint multumit de activitatea Prefecturii, ca institutie.

Si cu prefectul Ariton ma inteleg bine pentru ca, in primul rind, sintem sibieni. Raportul de evaluare al serviciilor deconcentrate va ajunge si la prefectul Ion Ariton", a precizat Eugen Mitea.

Controverse

Daca, potrivit legii, liderul liberal nu este indreptatit sa faca ordine in serviciile deconcentrate, viceprimarul sustine ca actiunea lui nu este una politica, ci axata strict pe problemele administrative cu care se confrunta Sibiul.

Pe de alta parte, inalte surse din cadrul Prefecturii au confirmat ca Mitea nu are calitatea legala de a dispune un asemenea control si ca intreg demersul sau este strict unul politic.

Program de voie

Desi viceprimarul nu are mina libera chiar peste tot, Eugen Mitea are dreptul de a-si planifica programul dupa bunul lui plac. „Ca viceprimar, nu am un program. Si nici ca lider de partid, de altfel. Nu exista o condica pe care trebuie sa o semnez. Absentii sint motivati politic", a spus Eugen Mitea.

Nu numai viceprimarii se bucura de un asemenea program, ci si presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean. Nici Gheorghe Dicu, in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliululi Judetean, nu este obligat sa dea socoteala nimanui pentru modalitatea in care isi planifica o zi obisnuita de lucru.