Producatorul de materiale de constructii Forever Pipe din Lugoj va investi, in urmatorii doi ani, circa 4,5 milioane de euro pentru construirea a doua fabrici de materiale termoizolante. Una dintre acestea urmeaza sa fie ridicata la Lugoj, iar cealalta in judetul Prahova, la Campina.

"In cele doua unitati va fi realizat un produs nou al firmei noastre, MillCell, material termoizolant pe baza de sticla, folosit la izolatii termice pentru pereti, podele, hale industriale, terase sau gradini, dar si la lucrari de infrastructura rutiera si feroviara.

Fiecare fabrica va avea o suprafata construita de 4.000 de metri patrati, iar capacitatea totala de productie a celor doua hale va fi de 72.000 de metri cubi pe an", a declarat, ieri, directorul de produs al Forever Pipe, Andreea Alexandrescu. Produsul va fi realizat in sistem de franciza, proprietarul francizei fiind grupul austriac MillCell.

Unitatea din Lugoj va fi construita pe un teren de aproximativ 6.000 de metri patrati, lucrarile urmand sa inceapa in primul trimestru al anului 2008. Fabrica va avea o capacitate anuala de productie de 36.000 de metri cubi de materiale termoizolante.

Finantarea celor doua investitii va fi asigurata din surse proprii ale Forever Pipe, precum si din credite bancare.