Liderii Partidului Initiativa Nationala au luat tara la pas, pentru a le vorbi romanilor despre UE. Vineri, Lavinia Sandru a ajuns la Sibiu si a marturisit ca romanul de rind mai are multe de invatat.

Partidul Initiativa Nationala isi continua campania de informare pe problematica Uniunii Europene. Mecanismele politice, fondurile structurale, drepturile si obligatiile tarii noastre in familia europeana sint temele pe care Cozmin Gusa si Lavinia Sandru le discuta cu romanii care vor sa asculte.

Vineri, deputata Lavinia Sandru a stat de vorba cu sibienii, alaturi de Robert Paskuy, liderul Grupului Judetean de Initiativa PIN. Programul a inceput cu o conferinta de presa la Casa de Cultura a Sindicatelor, intirziata o ora si jumatate de un accident rutier, si a continuat cu un maraton la fabrica Scandia, Pietele Cibin si Obor si localitatea Talmaciu.

Simbata, reprezentantii PIN au fost la Ocna Sibiului, iar spre seara au vorbit la Caminul Cultural din Cristian. ¦Trebuie ca lumea sa stie ca nici in UE nu curge lapte si miere. Si ei au probleme, dar in primul rind vreau sa subliniez ca trebuie sa o luam aproape de la zero, pentru ca foarte multi romani habar nu au de ceea ce reprezinta aceasta Uniune", a explicat Lavinia Sandru.

Fondurile lipsesc cu desavirsire

Vizitele prin tara i-au lasat un gust amar Laviniei Sandru, care a marturisit ca, in special in Moldova, oamenii sint nemultumiti dupa prima jumatate de an de la aderare, si asta pentru ca nu inteleg de ce cresterea economica nu se regaseste si in nivelul de trai al populatiei.

Sandru este de parere ca fondurile structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana intirzie sa apara, pentru ca autoritatile nu au pus la punct modalitatile de absorbtie. Deputatul s-a referit si la situatia din agricultura, in contextul recent aprobatei majorari a pensiilor.

"Presedintele Traian Basesecu ar trebui sa faca ceva pentru a majora pensiile agricultorilor, care sint foarte saraci. Cum a putut sa le mareasca veniturile pensionarilor din Politie, fostii militieni, asa ar trebui sa se gindeasca si la pensionarii mai amariti", considera Lavinia Sandru.

PIN participa la alegeri

Vicepresedinta PIN si-a exprimat nemultumirea si privitor la statutul pe care Romania il ocupa in cadrul Uniunii Europene. Cu toate acestea, Lavinia Sandru a anuntat ca formatiunea din care face parte s-a razgindit, in cadrul Adunarii Nationale care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, in ceea ce priveste boicotarea alegerilor pentru Parlamentul European. PIN va participa la scrutin.

"Ne-am gindit initial la un boicot, pentru a trage un semnal de alarma. Ne-am saturat ca reprezentantii europeni sa ne trateze ca pe niste codasi. Sintem, totusi, a saptea tara din uniune, nu a 27-a, asa cum se pare uneori", a criticat Sandru.

Lavinia Sandru l deputat PIN

"La noi, politicienii se cearta in permanenta, in loc sa le explice oamenilor cum stau lucrurile la nivel european si ce inseamna de fapt Uniunea Europeana. Nici din acest punct de vedere nu ne putem compara cu celelalte tari europene, care discuta mereu problemele Uniunii sau despe Constitutia Europeana, in ultimul timp"