Dupa cum au precizat reprezentantii CJ Alba, acest drum este deosebit de important pentru locuitorii comunei Ponor deoarece deschide accesul catre Valea Ariesului, respectiv catre drumul national 75 Oradea-Turda.

“Daca, in prezent, locuitorii din Ponor trebuie sa vina pina in municipiul Aiud pentru a ajunge la Cluj Napoca, dupa deschiderea acestui drum accesul se va face mult mai usor, durata calatoriei reducindu-se cu cel putin o ora si jumatate.

Drumul judetean 750C Ponor-Salciua era pina la acest moment impracticabil pentru masini, putind fi strabatut doar cu piciorul”, a declarat purtatorul de cuvint al CJ Alba, George Sinca. Lucrarile executate sint complexe si presupun nivelare, refacere a terasamentelor si pietruire pe o distanta de circa 6 km.

Acestea vor fi finalizate pina la sfirsitul lunii in curs, dupa care circulatia va fi redeschisa. “Acest drum este practic o noua sansa pentru comuna Ponor si pentru locuitorii sai. Ponorul este astfel legat de civilizatie, deschizindu-se catre lume si catre dezvoltare.

Oamenii vor putea ajunge mult mai usor la piete sa-si vinda produsele si animalele si sint convins ca deschiderea acestui drum va stopa depopularea comunei. Vor apare noi posibilitati de dezvoltare, vor aparea si turisti in aceasta zona deosebita si toti cei interesati vor putea ajunge acum mult mai usor la Ponor.

Sper ca in anii viitori sa gasim fondurile necesare pentru asfaltarea acestui drum, pentru ca importanta sa il califica pentru astfel de lucrari”, a declarat Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba.