Eveniment

Crima in spitalul de boli psihice din Beclean. Un bolnav psihic cronic, diagnosticat cu schizofrenie, internat de 11 ani in Sectia de Psihiatrie a Spitalului Orasenesc Beclean, a ucis, prin strangulare, un alt pacient al spitalului.

Drama s-a petrecut intr-o camera din subsolul unui pavilion al spitalului. (Romania libera editia de Transilvania Banat)

Mircia Giurgiu, presedinte sub tutela . Deputatul clujean, liderul Uniunii Crestin-Democrate, declara ca deciziile politice sunt luate in Blocul National Sindical.

Mircia Giurgiu este, de aproape trei luni, al doilea clujean lider national de partid, dupa Emil Boc. El ocupa functia de presedinte interimar al Uniunii Crestin-Sociale (UCS),

aripa politica a Blocului National Sindical (BNS), dupa demisia fostului lider, Florin Bejan. (Ziua de Cluj)

A coborat iadul pe soselele Sibiului. Accidentele de circulatie, care se tin lant pe soselele Sibiului, au capatat saptamana aceasta dimensiuni apocaliptice.

Apoldu de Sus a fost transformat vineri dimineata intr-un adevarat iad. O casa a fost distrusa, doua TIR-uri au fost dezmembrate in urma impactului, sute de busteni au cazut pe masina unor italieni care circulau in spatele unuia dintre TIR-uri,

un transformator electric a fost avariat, iar pe o distanta de zeci de metri au fost imprastiate bucati din masinile implicate in accident. (Tribuna Sibiu)

Administrativ

Consilier local prins cu tuica de contrabanda. Comisarii Garzii Financiare Hunedoara au sanctionat, cu suma de 60.000 de lei, administratorii a trei societati comerciale din Valea Jiului, din cauza ca nu au putut demonstra provenienta a circa 150 de litri de alcool si a unor tigarete gasite in magazinele lor.

Una dintre societatile sanctionate apartine consilierului local independent din Petrila, Florin Turcas, care nu este la prima abatere de acest gen, pe numele lui au mai fost aplicate amenzi ce depasesc 40.000 de lei. (Romania libera editia de Transilvania Banat)

Am ratat 1,5 milioane euro. Investitorii clujeni au pierdut proiecte finantate prin programul SAPARD pentru ca au incalcat prevederile contractuale.

Sase beneficiari clujeni au renuntat la proiectele contractate cu finantare europeana sau le-au pierdut pentru ca au incalcat contractul, de la implementarea programului pana in prezent. (Ziua de Cluj)

6,5 milioane de lei pentru retelele de apa din satele clujene. Alimentarea cu apa este o prioritate pentru toti primarii clujeni. Banii se dau, insa firmele executante strica socotelile primariilor.

Guvernul continua, conform Ordonantei nr. 7, programul de finantare a infrastructurii, alocand comunelor clujene suma de 6.458.000 de lei. Majoritatea proiectelor finantate sunt pentru alimentare cu apa sau retele de canalizare. (Ziua de Cluj)

Economic

Romanii dau buzna la soldurile ungurilor. Magazinele din localitatile maghiare, aflate in apropierea granitei cu Romania, sunt cautate, in aceasta perioada, de romanii din vestul tarii, care profita astfel de reducerile de sezon la articolele de imbracaminte, incaltaminte sau aparatura electronica si electrocasnica.

Astfel, in orase precum Mako, Oroshaza sau Szeged pot fi vazuti zilnic sute de romani, aflati in cautarea unor produse care pot fi cumparate la preturi mici. (Romania libera editia de Transilvania Banat)

Nokia a primit autorizatia de constructie. Concernul Nokia a primit autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei in Romania, lucrarile urmand sa inceapa imediat,

iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008, a anuntat ieri producatorul finlandez de telefoane mobile.

Noua unitate de productie va fi amplasata in parcul industrial Tetarom III, din comuna Jucu. (Ziua de Cluj)

Stefan Dimitriu va conduce inca patru ani Camera de Comert Cluj. Stefan Dimitriu a fost reales in functia de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie (CC al CCI) Cluj, in cadrul Adunarii Generale (AG) a Reprezentantilor Membrilor.

Alaturi de alegerea membrilor Colegiului, pe ordinea de zi a figurat Raportul Colegiului pentru activitatea desfasurata pe durata mandatului de patru ani. (Ziua de Cluj)