Autosanitarele performante de care s-a tot vorbit de la inceputul verii, nu au ajuns la serviciile de ambulanta. Desi s-a anuntat cu surle si trambite ca, pentru a se putea lucra mai usor in perioada caniculei, Ministerul Sanatatii va dota fiecare judet cu ambulante noi, acest lucru nu a fost pus in practica.

Astfel, Serviciul de Ambulanta Prahova isi desfasoara in continuare activitatea cu cele 60 de dacii break si doar cateva autosanitare performante. „Deocamdata nu se deruleaza contractul cu firmele care se pare ca ar fi castigat licitatia.

Mergem la interventii cu vechile masini, lipsite de confort si fara dotari, in felul acesta fiind ingreunata misiunea noastra de a salva vietile prahovenilor cu probleme grave de sanatate”, ne-a declarat doctorul Daniel Nicolae, seful Serviciului de Ambulanta Prahova.

Medicii spun ca sunt interventii pentru accidente vasculare cerebrale, infarcturi sau accidente rutiere si atunci este nevoie de autosanitare dotate cu oxigen si cu spatii cat mai potrivite pentru asezarea bolnavului.