Foarte multe gradinite particulare isi fac reclama mascata pentru a scoate banii din buzunarele parintilor. Unele spun ca sunt pensiuni iar altele ca au grija de copii, ca le ofera conditii speciale de educare. Atrag parintii prin programul pe care il au in sensul ca ofera lectii de limba engleza sau limba germana, inot, tenis si altele.

Inspectorii scolari spun ca parintii nu trebuie sa se lase pacaliti. „Trebuie sa ceara documentul de functionare legala a gradinitei particulare la care vor sa isi inscrie copiii, pentru ca altfel risca sa plateasca o taxa de scolarizare, fara ca studiile copiilor sa fie recunoscute de Ministerul Educatiei.

Numai 5 gradinite au autorizatie de incredere”, ne-a declarat Aurel Graur, inspector scolar de specialitate in cadrul ISJ Prahova. Unitatile de invatamant prescolar ar trebui sa afiseze la intrare documentul oficial care le atesta functionarea legala, insa in multe cazuri acest lucru nu se intampla.

„La unitatile neacreditate, in general, cadrele didactice nu sunt calificate ceea ce inseamna ca respectivii copii nu vor beneficia de educatie de calitate”, a mai precizat Aurel Graur.