Ultimul sezon a fost de cosmar pentru schiorul sibian Alexandru Barbu. Accidentat in prima parte a sa, a trebuit sa se opereze din nou la genunchi si sa priveasca de pe margine intrecerile. La ceva mai bine de sase luni de atunci, a revenit in circuit. Considera ca este recuperat suta la suta si totul decurge perfect. „Sincer, ma simt excelent.

Si antrenorul meu s-a mirat cit de repede m-am refacut si ca pot sa schiez atit de bine in acest moment. Ma bucur nespus ca nu mai resimt dureri si pot sa fiu din nou in circuit. Nu mai simt niciun fel de teama si incerc sa adun, din nou, puncte importante in clasamente", spune schiorul sibian.

Antrenamente aparte

Cum in acest moment pirtiile nu sint acoperite de zapada, Barbu a ales sa se pregateasca in conditii inedite. Dupa ce, in prima faza, a schiat pe ghetari, in Alpi, a doua parte a primului cantonament a constat in pregatire intr-o hala acoperita. „Este ceva inedit. Este un deal acoperit de o hala, in care este constant o temperatura de minus sase grade, pentru a mentine gheata de acolo.

Mi-a fost destul de greu sa ma acomodez cu atmosfera de acolo. Este foarte intuneric. Din pacate, pot sa fac doar antrenamente de slalom, pentru ca nu permite pirtia de acolo. Oricum, e foarte bine ca am unde ma antrena in conditiile in care zapada nu prea exista in acest moment", spune schiorul.

Schiuri noi

Cu ocazia cantonamentului austriac, Alexandru Barbu a probat si noile schiuri cu care va concura in sezonul urmator. Sibianul spune ca-i este destul de greu sa se acomodeze, dar, totusi, a reusit citeva curse bune. „Diferenta fata de vechile schiuri este de doar citiva milimetri, dar la viraje simti ca este altceva. Mai dureaza un pic pina cind ma voi obisnui cu ele.

Oricum, lucrul de care ma bucur cel mai tare este ca i-am fost partener de antrenament celui mai bun schior din Olanda. Am facut citeva manse bune. Cel mai putin am sosit in urma lui la o jumatate de secunda, iar cel mai mult am luat peste 2 secunde. Este incurajator pentru mine", sustine sibianul.

Alexandru Barbu l schior

„Din puncte de vedere psihic si fizic ma simt excelent. Sper ca sezonul acesta sa fie foarte bun pentru mine si sa ajung cit mai sus in clasamentul mondial"