Ei sustin si acum ca actiunea a fost ilegala, mai ales ca instanta nu a dat o hotarire definitiva.

Ba inauntru, ba afara

Matei Greta, fostul tutore legal al lui Lulu, sotia sa si cei doi copii au ajuns ieri in strada. Un executor judecatoresc a sosit inca de dimineata cu intentia de a pune in aplicare o hotarire pe care o considera legala. Rind pe rind, patru familii care locuiau pina ieri pe strada Rubin Patita nr.13 A, urmate de familia Greta, cea care timp de 28 de ani a locuit in apartamentul 1 la adresa cu pricina, au fost scoase in strada. „A venit si mi-a aratat aceasta decizie judecatoareasca, dar eu i-am zis ca am fost ieri (n.r., luni) la tribunal si am atacat hotarirea respectiva“, a marturisit Matei Greta.

Cu toate ca, initial, executorul judecatoresc Dragos Adam a insistat ca membrii familiei sa-si ia toate lucrurile personale si a apelat la ajutorul unor baieti angajati pentru a muta mobila, la aparitia presei lucrurile s-au mai calmat.

In urma unei analize mai atente a hirtiilor, cu totii au observat ca spusele batrinului de 59 de ani sint adevarate, iar o hotarire finala nu fusese inca data de catre o instanta competenta. Ca urmare, angajatii executorului au fost nevoiti sa mute lucrurile oamenilor inapoi in locuinta.

In strada

Imobilul cu pricina a fost retrocedat in vara lui 2003 fosti-lor proprietari. Potrivit oamenilor, insa, proprietarul imobilului ar fi minor, iar toate demersurile au fost facute de tutorele acestuia, Gerturd Forna. La adapostul jandarmilor si al executorilor judecatoresti, aceasta nu a dorit sa faca declaratii, incercind, insa, din rasputeri sa grabeasca procesul de evacuare.

La un moment dat, pe cind toate lucrurile familiei lui Lulu erau in strada, femeia s-a oferit sa plateasca transportul acestora de acolo. A fost refuzata de oameni, care se considera nedreptatiti. „Daca doamna a intrat in proprietate in 2003, trebuia ca, potrivit legii, sa ne lase sa stam in imobil inca 5 ani, bineinteles, platind chiria. Asta legea o spune, nu eu.

Or, ea ne-a inchiriat ba pe o luna, ba pe 2, ba pe 4, tot asa. Nu a facut un contract pe 5 ani“, afirma cu lacrimi in ochi Matei Greta. Barbatul este pensionat de boala si are un venit lunar de doar 232 de lei. Locuia cu sotia si cu cei doi copii intr-o bucatarie si o camera. Tot acolo dormea si Lulu. „Baie unde sa facem? M-am spalat si azi dimineata in lighean“, suspina Matei.

Acesta a fost pe primul loc pe lista de locuinte sociale, iar acum a ajuns pe 228, pentru ca intre timp a murit Lulu si a mai pierdut din puncte. „Am incercat sa-i induplecam pe executori sa amine evacuarea pina in primavara, dar totul a depins de ei“, a explicat Raimonda Boian, purtatoarea de cuvint a Primariei.