Esential

Prahova - Dumitru Tinu va fi deshumat Seful Parchetului Tribunalului Prahova, prim-procurorul Liviu Tudose, a dispus deshumarea trupului lui Dumitru Tinu, pentru efectuarea unui supliment de expertiza medico-legala,

ca urmare a cererii facute de catre fiul acestuia, Andrei Iucinu. Masura vine dupa ce, in urma cu aproape doua luni, un alt procuror respinsese solicitarea lui Iucinu. Iucinu si rudele sale cred ca jurnalistul a fost ucis.

Republicanul

Sibiu - 12.000 de sibieni, 13 ore de bezna Defectiunile in retea si conditiile meteo au pus la pamant reteaua electrica din Sibiu si judet.

Zilele trecute judetul nostru a fost supus unui val de intreruperi de curent electric, pricinuit de vremea capricioasa. Au cazut copaci si crengi pe retelele electrice aeriene, au fost rupte conductoare, iar in cladirile posturilor de transformare s-au produs infiltratii de apa si astfel s-au deteriorat echipamentele.

La Spitalul Judetean s-a produs poate cel mai grav incident. Marti, in urma unei intreruperi de curent, monitorul unui aparat de ecografie de pe Sectia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean Sibiu s-a defectat.

Sibiu Standard

Bihor - Calcar „de aur” in Bihor „Tata FNI”, Sorin Ovidiu Vantu, si fostul lider sindical al Petrom, Liviu Luca, se pot felicita pentru preluarea celui mai mare zacamant de calcar cu brucit din Europa la un pret incomparabil cu mega-investitiile facute de Statul Roman pentru exploatarea brucitului de la Budureasa.

Concret, firma Petromservice a preluat in luna mai cu doar 2,6 milioane de euro firma Geoasset SRL care a concesionat prin licitatie zacamantul in anul 2003 facand apoi demersurile de obtinere a licentei de exploatare.

Astfel, Liviu Luca si partenerul sau neoficial de afaceri, SOV, au sansa sa devina mai bogati decat oamenii de afaceri Ion Tiriac, Iosif Dragan, fratii Micula (TGIE) si Teszari Zoltan (RDS-RCS) impreuna!

Bihor Online

Constanta - Comorile ascunse din moschee Edificiul de cult turco-tatar, realizat in stil egipteano-bizantin cu motive arhitecturale romanesti, este unic in Dobrogea. Covorul ce provine din insula Ada Kaleh, lucrat manual, are o vechime de peste 200 de ani, 500 de kilograme si 144 mp.

Moscheea regala din Constanta ascunde, in spatele zidurilor, o legenda impresionanta. Desi istoria il prezinta pe Regele Carol I drept initiatorul constructiei, monumentul architectural a fost zidit, pentru prima data in principalul cartier al urbei Constanta, in 1823 de catre ctitorul Afaz Hussein Pasa.

Edificiul de cult, care poarta numele sultanului Mahmud al II-lea, pastreaza pana in ziua de astazi documentul de temelie care atesta faptul ca prima cladire inaltata a fost daramata, moscheea fiind reconstruita sub glorioasa domnie a Regelui Romaniei, in 1910.

Proiectul coordonat de Ministerul Instructiei Publice si al Cultelor a fost finalizat in 1912, in semn de omagiu pentru comunitatea musulmana din orasul Constanta, ceremonia fiind facuta in prezenta conducatorului statului.

Romania libera editia de Dobrogea

Maramures - Magistrat maramuresean, spre Cotroceni Dupa pata neagra adusa de scandalurile legate de oameni importanti din Maramures care s-au ales cu dosare penale, a venit randul sa scoatem capul in lume si cu lucruri, pare-se, mai bune.

Recent, Mihai Pop - Cerneanu, presedintele Tribunalului Maramures, a fost propus de CSM pentru Comisia speciala de la Cotroceni, care va analiza propunerile de urmarire penala ce vizeaza mai multi membri liberali ai Guvernului Tariceanu. Pana pe 4 noiembrie, presedintele Basescu urmeaza a emite un decret pentru numirea celor 5 judecatori in aceasta Comisie.

In cazul in care va fi avizat de presedinte, mandatul lui Cerneanu va fi de 3 ani.

Gazeta de Maramures

Mehedinti - Lacul lebedelor La Hinova si-a facut casa, pentru la iarna, un card de exotice zburatoare siberiene. Frumusete, gratie si incantare. In fata acestor superbe creatii ale naturii, privitorul ramane fara cuvinte si se asterne linistea.

Este vorba despre un card de lebede siberiene care, de trei ani, poate fi observat pe Dunare, in fiecare iarna, la Hinova, in judetul Mehedinti. Le-a intrat deja in obisnuinta sa-si petreaca sezonul rece in aceasta zona, pentru ca aici clima e mai blanda. In plus, au hrana, dar si apa.

Cronica de Sud-Vest

Economie

Eveniment

Cluj - Clujul a castigat batalia aeriana cu Muresul In ciuda interventiilor ministrului Borbely, compania maghiara Wizz Air va decola doar de pe Aeroportul International Cluj.

Compania vinde bilete in prezent pentru Transilvania inspre si din Cluj, a explicat Natasa Kazmer, Director Corporate Communications & Public Affairs Wizz Air. Ea a adaugat ca informatiile privind renuntarea la operatiunile de la Cluj in favoarea aeroportului din Targu Mures sunt pure speculatii.

Ziua de Cluj

Cluj - Inchiriere de personal in constructii Un nou serviciu a prins contur la Cluj, fiind lansat ieri la Targul de Cariere de la Casa de Cultura a Studentilor.

Compania Built In a anuntat ieri la Cluj ca va pregati peste 100 de persoane in domeniul constructiilor, o parte urmand sa fie puse la dispozitia altor companii, in sistem leasing (inchiriere).

Unii reprezentanti ai societatilor de constructii clujene, precum si conducerea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, se arata sceptici cu privire la pregatirea acestor muncitori si la asumarea responsabilitatilor.

Ziua de Cluj

Cluj - Alin Tise, inlocuit cu Calin Platon “Confirm faptul ca in sedinta de guvern de astazi (ieri - n. red.), prefectul judetului Cluj, Alin Tise, a fost numit inspector guvernamental si se afla in Corpul Inaltilor Functionari Publici, la dispozitia primului ministru al Romaniei.

In locul sau a fost promovat subprefectul Calin Platon”, a declarat deputatul PNL Horea Uioreanu.

Contactat ieri de ZIUA de Cluj, prefectul Alin Tise a declarat ca nu a primit nici o decizie oficiala de la Guvern asupra numirii sale pe postul de inspector guvernamental, motiv pentru care nu poate comenta in nici un fel o eventuala schimbarea a sa din functia de prefect al judetului Cluj.

Ziua de Cluj

Bistrita Nasaud - Un securist in CL Bistrita Consilierul local Mihail Belei a lucrat impotriva disidentilor, incalcand drepturi fundamentale ale omului.

Dupa trei ani de la alegerile locale si generale din 2004, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitati (CNSAS) face primele victime in randul alesilor care au declarat, sub sanctiunea pedepsei pentru fals in declaratii, ca nu au colaborat cu fosta politie politica. Un astfel de caz este cel al lui Mihail Belei, consilierul local PRM in Bistrita.

Evz Transilvania

Timis - Timisorenii, amatori de turism de week-end Tot mai multi banateni pleaca la Praga, Viena, Budapesta si Belgrad.

Timisorenii nu mai au prea mult chef sa stea acasa, la sfarsit de saptamana, asadar prefera sa isi ia o scurta vacanta de week-end, ca sa isi aduca aminte de vacanta de vara, dar si pentru ca mai este destul de mult pana la cea de iarna.

Agentiile de turism au venit si ele in intampinarea clientilor lor, cu oferte tot mai avantajoase. Acestea ofera o evadare din cotidian, in Praga medievala, in Viena imperiala sau chiar in Egiptul faraonilor.

„Clientii nostri sunt amatori de aceste excursii, ei nu au nevoie de o saptamana intreaga pentru a vizita, ci pot pleca de la serviciu numai o zi, in schimb se simt ca in vacanta”, a spus Ana Nicolae, directorul agentiei Jade Turism.

Evz Vest

Constanta - Croaziera Constanta-Istanbul, inaugurata pe 6 noiembrie Croaziera lansata de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral la Tirgul de Turism al Romaniei, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute la Bucuresti, va fi inaugurata oficial pe 6 noiembrie, la ora 16.00.

Prima cursa deservita de nava “Yuzhnaya Palmyra” va pleca din Portul Constanta cu 200 de turisti la bord si va ajunge la Istanbul a doua zi, in jurul orelor 07.00. Plecarea din Istanbul este prevazuta pentru 9 noiembrie, la ora 02.00, cu acostare in Constanta a doua zi, la ora 17.00. Turistii vor petrece trei nopti la bordul navei, avind asigurata pensiune completa.

Croaziera ofera posibilitatea vizitarii orasului Istanbul in cele doua zile de stationare in portul turcesc. Din aprilie 2008 se previzioneaza patru plecari pe luna pe aceasta ruta din Portul Constanta. Biletele pot fi cumparate de la agentiile de turism Danubius si Mistral Voyages.

Pretul unei astfel de croaziere porneste de la 259 euro/persoana pentru cabinele cu patru paturi, 320 euro/persoana pentru cabinele cu doua paturi si ajunge, in cazul cabinelor de lux, la 1.117 euro, respectiv 1.343 euro/persoana. Tarifele mentionate nu includ viza si asigurarea medicala.

Telegraf Online

Banci/Finante

Cluj - Cum sunt furati clujenii la card Politistii au initiat o campanie de constientizare a populatiei supra plasamentelor de bani falsi si a fraudelor cu carduri.

Plasarea de bani falsi, copierea datelor de pe cardurile bancare si fraudarea sistemelor bancare sunt noile amenintari criminale cu care se confrunta politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj.

In Cluj, cele mai multe bancnote false provin de la romanii plecati la munca in strainatate. Pe de alta parte, fraudarea cardurilor a luat amploare datorita numarului mare de detinatori de carduri.

Ziua de Cluj

Sibiu - Sibienii, ``pasionati`` de TVA Judetul Sibiu se afla pe locul doi in tara din punct de vedere al numarului de solicitari de rambursare de TVA, raportate la numarul de inspectori.

Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu a solutionat, pana la finele lunii septembrie, 1.254 de cereri de restituire de TVA, a caror valoare a fost de peste 145 milioane de lei, cu sapte la suta mai mare decat suma restituita in aceeasi perioada a anului trecut.

Directorul executiv al DGFPS, Grigore Popescu, se arata nemultumit de faptul ca inspectorii sunt ocupati cu foarte multe cereri de rambursare de TVA, operatiunea de control desfasurandu-se, potrivit lui, pe o perioada foarte lunga de timp.

Sibiu Standard

Imobiliare

Cluj - A crescut ca Fat-Frumos Datorita constructiilor de locuinte si firmelor care si-au deschis sedii, comuna Floresti si-a dublat bugetul in trei ani.

Situata la doar cinci kilometri de marginea municipiului Cluj-Napoca, comuna Floresti a reusit, in ultimii trei ani, sa-si dubleze bugetul, gratie sutelor de constructii noi si firmelor care si-au deschis sedii aici.

In urmatorii cinci ani, comuna va ajunge sa se „alipeasca” teritorial de oras, mai ales ca tot mai multi clujeni se muta in locuinte nou construite acolo. Florestiul are 8.500 de locuitori, un buget local de 11,2 milioane de lei si 1.449 de autorizatii de construire eliberate din 2001 incoace.

Evz Transilvania

Timis - Fratii Cristescu fac mall, birouri si hotel la Timisoara cu 100 mil. euro Fratii Emil si Marius Cristescu intentioneaza sa construiasca pe un teren de cinci hectare pe care-l detin in centrul Timisoarei un complex format dintr-un mall, doua cladiri de birouri si un hotel de patru stele, investitia ridicandu-se la peste 100 mil. euro.

"Acum suntem in faza de proiectare a acestui complex si urmeaza sa depunem actele la primarie pentru a obtine autorizatiile de constructie. Vrem sa construim un mall cu o suprafata de circa 100.000 de metri patrati, structurat pe trei etaje, carora li se vor adauga doua niveluri superioare, destinate parcarilor.

In complex vor mai fi doua cladiri de birouri care vor totaliza 40. 000 de metri patrati si un hotel de patru stele cu circa 300 de camere", a declarat Marius Cristescu. Omul de afaceri spune ca banii vor proveni fie din credite bancare, fie dintr-o eventuala listare la bursa sau din asocierea cu un partener strain.

Lucrarile de constructie vor incepe in primavara anului 2009 si vor dura circa doi ani.

ZF Transilvania

Mures - Primul mall s-a deschis la Targu-Mures Promenada Mall este primul mall din judetul Mures si se deschide astazi vizavi de combinatul Azomures, in cadrul European Retail Park unde se mai afla hipermarketurile Auchan, Media Galaxy si Baumax.

Potrivit reprezentantilor Bel Rom Real Estate, investitorii care au realizat intregul parc comercial, mall-ul are o suprafata de 18.000 mp si reuneste sub acelasi acoperis 90 de magazine de marca, o zona de restaurante si cafenele, un cazino si un cinema multiplex.

Romania libera editia de Transilvania Banat

Companii

Cluj - Operatorul low-cost Blue Air si-a suspendat cursele de Cluj Compania low-cost Blue Air Transport Aerian a decis sa anuleze cursele sale de pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

“Decizia va fi aplicata pentru cursele din sezonul de iarna, respectiv pentru perioada 29 octombrie - 27 martie. Am luat hotararea deoarece la Cluj avem mereu probleme cu ceata, care a determinat intarzierile unor curse.

De altfel, si compania TAROM intampina aceleasi greutati”, ne-a declarat directorul de marketing al Blue Air, Florentina Ivan. Reprezentantul operatorului a precizat ca este vorba despre cursele pe care Blue Air le facea pe relatiile Barcelona si Valencia. Blue Air a inceput sa opereze pe aeroportul din Someseni prin zboruri Cluj-Bucuresti.

Ziua de Cluj

Sibiu - Afaceri in crestere pentru Faurecia Producatorul componente auto Faurecia, cu operatiuni si in judetul Sibiu, a inregistrat, la nivel international, in primele noua luni ale anului, vanzari de 9,32 miliarde euro, in crestere cu 8,8% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei.

In Romania, grupul francez detine compania Faurecia Seating Talmaciu si a preluat, in luna ianuarie, 50% din compania Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, de la firma portugheza Simoldes Plasticos. Euro APS produce, printre altele, panouri de usi, bare de protectie si sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Pitesti.

Sibiu Standard

Cluj - Tipografie de 21 de milioane de euro in Parcul Tetarom Contractul semnat cu compania Art Inks Impex din Cluj va aduce in Parcul Industrial Tetarom I o investitie in domeniul tehnologiei tipografice de 21,5 milioane de euro si 500 de noi locuri de munca.

Actionarul majoritar Art Inks, Alexandru Galos, spune ca in 45 de zile se va finaliza tema de proiectare care include atat hale industriale si un centru de cercetare cu sali de conferinte, precum si parcaje.

Ziua de Cluj

Iasi - Statie automatizata de betoane Compania Lafarge Agregate Betoane a deschis, ieri, la Iasi o statie automatizata de betoane in care a investit 2 milioane de euro.

Capacitatea de productie a statiei, care are sistem de desprafuire si reciclator, este de 100 de metri cubi de beton pe ora. „Sanatatea si securitatea in munca a fost o prioritate in conceperea si realizarea acestui proiect.

Sunt necesare foarte putine interventii, ceea ce diminueaza considerabil riscul de accidente“, a declarat Bruno Roux, presedintele companiei Lafarge Agregate Betoane. Divizia de Agregate Betoane a Grupului Lafarge are 22.000 de angajati in toata tara si detine 1.140 statii de betoane si 101 statii de producere a asfaltului.

Evz Moldova

Cluj - Proprietarul Zara angajeaza 120 de oameni in cinci magazine la Cluj Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte din Europa si proprietarul brandului Zara, va deschide saptamana aceasta cinci magazine sub brandurile Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius si Oysho, in centrul comercial Polus City Center din Cluj-Napoca, unde va angaja 120 de oameni.

"Vom deschide cinci noi locatii in Romania saptamana aceasta. Aceste magazine se afla in Polus City Center din Cluj", au declarat pentru ZF reprezentantii Inditex.

ZF Transilvania

Iasi - RATP: datorii de 540 miliarde lei RATP este la un pas de faliment. Datoriile de peste 57 milioane lei noi pe care le inregistreaza doar la bugetul consolidat al statului ar putea duce la disparitia regiei autonome de transport public.

Asta pentru ca Directia Generala a Finantelor Publice Iasi a inceput executarea silita a regiei prin scoaterea la vinzare a unui lot de 36 de autobuze si troleibuze. Seful fiscului iesean, Anton Dobos spune ca este hotarit sa recupereze toate datoriile, mergind chiar pina la lichidarea regiei in cazul in care activele din patrimoniu nu vor acoperi valoarea restantelor.

De partea cealalta, conducerea RATP sustine ca in nici un caz activele din patrimoniu nu vor acoperi valoarea restantelor. Cu alte cuvinte, Fiscului nu-i ramine decit sa puna cruce pe RATP Iasi, lichidind regia.

Ziarul de Iasi

Cluj - Afacerile Samus Mex Dej au scazut cu 6,5%, la 7,4 mil. Euro Producatorul de mobila Samus Mex Dej din grupul Mobexperta realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de 24,6 milioane de lei (7,4 mil. euro), in scadere cu 6,5% fata de nivelul consemnat in perioada similara a anului trecut, de 26,2 milioane de lei.

Veniturile totale ale firmei au scazut cu 9,6% in acest interval, la 29,1 milioane de lei, iar societatea a avut pierderi de 5,1 milioane de lei, mai mici cu 11,7% decat rezultatul negativ inregistrat in perioada ianuarie-septembrie 2006, de 5,7 milioane de lei, potrivit raportului financiar al Samus Mex transmis pietei Rasdaq.

ZF Transilvania

Hunedoara - Plus, 1,5 mil. euro pentru al patrulea magazin din Hunedoara Compania Plus Discount Romania, operatorul magazinelor de tip discount Plus, a investit 1,5 mil. euro intr-un magazin in orasul Brad, judetul Hunedoara, cel de-al 47-lea magazin de pe piata.

Noul magazin de proximitate Plus are o suprafata de circa 1.050 metri patrati, dintre care 840 de metri patrati suprafata de vanzare.

ZF Transilvania

Arges - Arpechim, cel mai mare datornic la Termoficare Pe langa Asociatiile de Proprietari din judetul Arges cu datorii catre SC Termoficare 2000 SA se numara si cativa agenti economici care nu-si indeplinesc indatoririle de plata a facturilor.

Datoria cea mai impresionanta o are Arpechim, care doar pentru energia termica are restante de 59 miliarde lei vechi. Lista continua cu SC CNCD SA - 280 milioane lei vechi, Spitalul Judetean- 160 milioane lei vechi, Camera de Comert si Industrie si Centrul Medical Mipet care sunt la egalitate cu 450 milioane lei vechi.

Din urma vine Colegiul Liceal “Zinca Golescu” cu o datorie de 290 de milioane de lei vechi si chiar RCS & RDS SA cu 230 milioane lei vechi.

Observator Argesean

Caras Severin - Fabrica de Lapte din Oravita, de vanzare Actionarul principal la Fabrica de lapte din Oravita, Consiliul Judetean Caras-Severin, "a hotarat initierea procedurilor de privatizare a societatii", a afirmat, in cadrul sedintei de marti, presedintele institutiei judetene, Iosif Secasan.

La acest deznodamant s-a ajuns dupa discutarea, in cadrul consiliului, a Raportului Curtii de Conturi Caras-Severin privind "Finantele publice locale pe anul 2006", raport in care cheltuielile fabricii sunt apreciate ca fiind prea mari vizavi de realizari.

Acest fapt i-a determinat pe specialistii Curtii de Conturi sa recomande actionarului principal sa analizeze "corectitudinea rezultatelor financiare raportate de fabrica" si sa identifice cauzele care au generat pierderi. Discutii aprinse, pro si contra recomandarii Curtii de Conturi, s-au declansat imediat in cadrul sedintei

dar, de data aceasta, partizanii ideii de mentinere a Consiliului Judetean Caras-Severin in afacerea de la Oravita au fost nevoiti sa accepte argumentele celor care au demonstrat "ca nu se merita sa mai bagam banii in fabrica" si in consecinta, "nu trebuie sa mai stam pe ganduri, asteptam ofertanti !"

Renasterea Banateana

IT

Braila - Internetul face victime Pentru ca societatea de cablu nu i-a aprobat conectarea la internet, un tanar din cartierul Chercea a provocat distrugeri in valoare de peste 80 de mi-lioane lei vechi

Ieri, prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, Florian Marius S. (26 de ani) si Ionut V. (16 ani), ambii din Braila, au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de distrugere.

Cercetarile au inceput odata cu sesizarea sefului de manevra al statiei CFR Braila. Omul a mers la Postul de Politie TF si a reclamat ca doi tineri sustrag cablu de fibra optica (amplasat pe pasarela pietonala ce traverseaza calea ferata), ce apartine unei societati de cablu. Politistul de serviciu a mers imediat la locul indicat si, la picioarele pasarelei, i-a gasit pe cei doi tineri.

Arcasu`

iPod are 6 ani Ieri s-au implinit sase ani de cand primul iPod a fost pus pe piata. De atunci, au aparut o multime de copii si clone ale player-ului produs de Apple, multe dintre acestea facan¬du-si un nume pe aceasta foarte competitiva piata.

Ajuns la a sasea generatie, iPod Touch este oferit in doua variante, cu 8 sau 16 GB de memorie, si este mai mult decat un player mp3 portabil: poate reda clipuri video, imagini, se conec¬teaza prin Wi-Fi la Internet si poate downloada muzica direct din aplicatia iTunes. In plus, are un ecran tactil imens, de 3.5 inch, ex¬cep¬tional.

Sibiu Standard

Media/Pub/Creatie

Cluj - Euroalegerile blocheaza regulamentul de publicitate Executivul Primariei a amanat scoaterea la licitatie a locatiilor pentru panourile publicitare din intreg Clujul.

Primarul Emil Boc a declarat ca nu vrea sa destabilizeze piata tocmai in perioada campaniei electorale si sa fie acuzat de nereguli. Pe de alta parte, reprezentantii agentiilor de publicitate critica amanarea adoptarii unui regulament in acest domeniu.

Ziua de Cluj

Cluj - Melania Medeleanu va conferentia la Jurnalism Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii va gazdui maine o noua conferinta din seria “Convorbirilor de la Cluj”, cu titlul “Din secretele stirilor TV”.

Aceasta va fi sustinuta de redactorul-prezentator al jurnalelor de stiri ale postului de televiziune Realitatea TV, Melania Medeleanu.

Ziua de Cluj

EuroJurnal

Brasov - CE solicita Romaniei informatii privind Tractorul Brasov Comisia Europeana a solicitat, ieri, Romaniei sa trimita in 30 de zile informatiile necesare evaluarii ajutorului de stat pentru Tractorul Brasov si a cerut suspendarea oricarui "ajutor ilegal" pana cand Comisia va lua o decizie cu privire la compatibilitatea acestui sprijin cu normele UE, informeaza Mediafax.

Potrivit Comisiei Europene, la privatizarea Tractorul Brasov au fost impuse unele conditii care au drept consecinta un pret de vanzare mai mic decat cel care ar fi putut fi obtinut intr-o licitatie neconditionata si, prin urmare, implica un ajutor de stat.

CE arata ca mentinerea productiei de tractoare pentru urmatorii 10 ani asigura faptul ca noul proprietar va mentine un anumit nivel de activitate economica si, in consecinta, ofera un avantaj societatii privatizate.

Tribuna Sibiu

Dolj - Munca in Spania, biletul unui trai decent Grijile, lipsa banilor si dorinta unui trai decent au determinat sute de oameni sa stea marti in frig si ploaie, in fata Casei Studentilor, cu speranta obtinerii unui loc de munca in Spania.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj a organizat marti o noua selectie pentru persoanele care doresc sa munceasca in domeniul agricol in Spania. Casa Studentilor, locul de desfasurare a selectiei, a fost luata cu asalt de sute de oameni dornici sa ocupe unul dintre cele 255 de locuri de munca puse la dispozitie de angajatorii straini.

Gazeta de Sud

Bursa

Sibiu - Vanzari de actiuni la Moara Cibin Ioan Toparceanu, un actionar minoritar la producatorul din industria de panificatie Moara Cibin (MOIB) din Sibiu, a vandut pe Bursa un pachet de 230.000 de actiuni, la un pret mediu de 0,922 lei/actiune.

In urma acestei vanzari, Toparceanu a incasat suma de 215.000 lei (65.000 euro). Societatea a realizat pe primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 11,5 mil. euro si un profit de 360.000 euro. Moara Cibin face parte din grupul Boromir, care este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de morarit si panificatie.

Sibiu Standard

EuROfonduri

Satu Mare - In Bogdand se vor amenaja trei parcuri cu finantare din fonduri de mediu Cu putin timp in urma scriam despre numarul redus de proiecte - aproximativ 10 - depuse de unitati administrative din judet pentru obtinerea unor sume din fondurile de mediu.

Printre unitatile administrative care au depus asemenea proiecte se numara si comuna Bogdand. Dupa cum ne-a spus primarul Aurel Bojan, suma solicitata in acest context este de aproape 400.000 lei (4 miliarde lei vechi).

Daca banii se vor obtine, chiar si in suma usor diminuata (a nu se intelege ciopartita dur), in comuna ar urma sa se amenajeze trei parcuri in tot atatea sate, dupa cum urmeaza:

Babta - in locul numit “la Cruce”, Ser - in fata caminului cultural si Bogdand - in vecinatatea scenei in aer liber care gazduieste manifestarile festivalului folcloric devenit traditional.

Informatia Zilei Satu Mare

Cultura/Educatie

Cluj - Noapte alba la Cluj Autoritatea Nationala pentru Tineret organizeaza in noaptea dintre 26 si 27 octombrie a treia editie a evenimentului “Noaptea Alba”.

Evenimentul se va desfasura simultan in 19 orase din tara, clujenii urmand sa beneficieze de intrare gratuita la Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie a Transilvaniei si la Muzeul de Arta, intre orele 18.00 si 24.00, dar si de reducere de 50% la cinematografele Republica, Arta si Victoria intre orele 20.00 si 23.00.

De asemenea, vor avea loc concursuri si demonstratii pentru bikeri, o petrecere in clubul Obsession, iar la Sala Sporturilor, incepand cu ora 21.00, va concerta trupa Iris.

Ziua de Cluj

Sibiu - Avem Gong de un milion Noul sediu al Teatrului Gong a fost inaugurat oficial ieri, dupa modernizari care au costat Consilul Judetean Sibiu aproximativ un milion de euro.

Practic vechiul sediu al Teatrului Gong a fost complet reamenajat, reabilitat si extins. Acum beneficiaza de dotari de ultima ora, atat pentru artisti cat si pentru spectatori, inclusive camere video de supraveghere exterioara.

Sibiu Standard

Showbiz&Fun

Cluj - A.G. Weinberger in Janis Pub, Los Pogos la Roland Garos Regele blues-ului romanesc, chitaristul si solistul A.G. Weinberger va concerta sambata, de la ora 21, in pub-ul Janis. Weinberger revine la Cluj dupa un an, ultima oara el concertand la Club Diesel si Roland Garros. Un bilet va costa 15 lei.

Tot sambata, in Club Roland Garros, are loc aniversarea implinirii a cinci ani de activitate a trupei Los Pogos. Invitati trupei sunt formatiile Dance Trauma, Guerillas si Godmode.Un bilet va costa 8 lei.

Ziua de Cluj

Sibiu - Vine si Scorpions! Inainte ca la Sibiu sa concerteze Eros Ramazzotti si The Prodigy, la inceputul lui noiembrie, in Piata Mare a Sibiului vor concerta germanii de la Scorpions. Zvonul care circula de mai multe zile a fost oficializat de anuntul celor de la Metalhead.ro. „

Ambient va sarbaori 15 ani de activitate si de parteneriat cu municipalitatea, in Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. Cu aceasta ocazie, vineri, 9 noiembrie, in Piata Mare va avea loc concertul formatiei Scorpions. In deschidere, formatia Compact. Intrarea, bineinteles, va fi libera”, au anuntat cei de la Metalhead.

Sibiu Standard

Constanta - Concert de Halloween la Teatrul National „Oleg Danovski” In preajma unei vechi sarbatori care isi are originile in traditia populara irlandeza, dar care, in ultimii ani, a fost adoptata si de romani, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” va organiza, pe data de 26 octombrie, de la ora 19.00, un „Concert de Halloween”.

Orchestra simfonica a teatrului va evolua sub bagheta dirijorala a maestrului Radu Ciorei, iar solista va fi mezzosoprana Lucia Mihalache. Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, artista este laureata a Concursului International „Hariclea Darclee”.

Lucia Mihalache a participat la cursurile de maiestrie „Oberstufen Kolleg”, in Germania, iar repertoriul sau cuprinde roluri din operele lui: Mozart, Rossini, Verdi, Mascagni, Donizetti, Puccini si numeroase lucrari vocal-simfonice. De asemenea, artista a evoluat in cadrul unor turnee, pe scene din Italia si Olanda.

Telegraf Online

Sport

Iasi - Curse off-road in padurile Iasiului Iasiul va gazdui de maine si pana duminica penultima etapa a Campionatului National de Off-road.

Echipajele de piloti se vor intrece in cadrul „Toyota Iasi Adventure Raid 2007“. Inscrierile se vor face astazi la Hotel Moldova. Startul competitiei se va da maine dimineata, de la ora 09.00, din fata Palatului Culturii. Concurentii vor parcurge trasee situate in padurile localitatilor iesene Barnova, Dobrovat si Mogosesti.

Tot pana duminica, iesenii mai pot vizita o expozitie de masini 4x4 expuse de dealerii ieseni la Palatul Culturii.

Evz Moldova

Sibiu - Pirelli Rally Show Nici n-a cazut bine cortina peste ultima editie a Campionatului National de Raliuri si iubitorii sporturilor cu motor au parte de o noua provocare. La finalul saptaminii viitoare, va avea loc Pirelli Rally Show, Cursa Campionilor in varianta romaneasca.

Pentru a treia oara consecutiv, Sibiul va tine capul de afis al finalului de sezon. Saptamina viitoare, pista de autocross va gazdui Pirelli Rally Show, Cursa Campionilor in varianta romaneasca.

Va fi un spectacol de gala, la care vor participa doar sportivii de marca din campionatul intern.

Monitorul de Sibiu