Pentru a treia oara consecutiv, Sibiul va tine capul de afis al finalului de sezon. Saptamina viitoare, pista de autocross va gazdui Pirelli Rally Show, Cursa Campionilor in varianta romaneasca. Va fi un spectacol de gala, la care vor participa doar sportivii de marca din campionatul intern.

„A devenit deja o traditie pentru noi ca, la finalul fiecarui an, sa organizam acest spectacol de gala. De aceasta data, lupta nu va mai fi la fel de acerba ca in timpul curselor, insa, intotdeauna, rivalitatile intre piloti exista si sintem convinsi ca fiecare va incerca sa arate ca e cel mai bun.

Este un cadou oferit atit concurentilor care au prilejul sa mai vada pilotii la treaba, dar, in acelasi timp, si alergatorilor, ce pot sa-si dovedeasca maiestria fara sa aiba presiunea rezultatului", spune Sorin Itu, principalul organizator.

Din nou Pirelli

La fel ca si la etapa de campionat desfasurata in aceasta vara la Sibiu, sponsorul principal al competitiei este producatorul de anvelope Pirelli. Dupa reteta de succes obtinuta in campionat, cind a fost decretata, din nou, cea mai bine organizata etapa a anului, AS Scorpion Racind Team a batut din nou palma cu Pirelli.

„Eu sper ca aceste doua evenimente sa fie doar startul pentru o colaborare pe care ne-o dorim mult mai ampla si de lunga durata. Cursa de anul acesta a iesit foarte bine si sintem fericiti de acest lucru. Acum, a venit timpul sa organizam si aceasta cursa. Vrem ca spectacolul sa fie total si speram ca toata lumea prezenta sa se simta bine", precizeaza reprezentantii Pirelli.

Reteta de succes

Daca pina in acest an, „Cursa Campionilor" a fost o varianta hibrid, de acum, reteta straina a fost copiata in totalitate, pastrind, totusi, proportiile. Accederea in fazele finale se face in stilul competitiei, prin parcurgerea a cite trei tururi de pista. Pentru ca spectacolul sa fie total, din semifinale, regulile se vor schimba.

Pilotii ajunsi in careul de asi nu vor mai concura doar pe masina lor. Vor trebui sa mai alerge pe circuit de inca doua ori. Prima data o vor face la bordul unei Dacii Logan, pentru ca ultima trecere sa fie facuta la volanul unui Citr?en C2 R2. Marele campion va fi desemnat sportivul cu cel mai bun timp cumulat prin parcurgerea traseului cu toate cele trei masini.

„Va fi ceva inedit pentru intrecerile de la noi din tara. Sint convins ca toata lumea se va simti bine si va fi spectacol garantat", considera Sorin Itu.

Doar romani

Daca la precedentele editii „Cursa Campionilor" s-a bucurat de prezenta mai multor piloti din strainatate, de aceasta data, vor participa doar sportivi din campionatul intern. Singurele surprize ar putea fi startul lui Claudiu David si al unui finlandez ce a participat si la Raliul Iasiului. „Data nu a fost foarte inspirata, intrucit am nimerit intre doua etape de campionat mondial.

Inainte cu o saptamina de cursa are loc etapa din Japonia, pentru ca peste o alta saptamina sa aiba loc cursa din Irlanda. Din acest motiv n-am putut atrage piloti cu nume la aceasta competitie", spune Itu.

Show total

Ca si la editia de anul trecut, Sorin Itu va fi in dreapta lui Sorin Badea in lupta pentru marele premiu. Daca anul trecut au fost aproape de victorie, acum, cei doi spera sa urce mai sus. „In primul rind vrem sa facem spectacol total. Este traseul nostru, pe care-l cunoastem foarte bine si stim la ce sa ne asteptam. Cred ca il stiu pe dinafara.

As vrea sa mergem, atit noi, cit si ceilalti participanti, cit mai tare posibil, dar fara a neglija insa spectacolul. Este o cursa destinata, in special pentru spectacol. Vor fi prezente mai multe vedete, reprezentanti ai sponsorilor si multa lume buna", spune Itu.

Tatu, invitat

Printre pilotii care au fost invitati in afara concursului se numara si Jean Tatu. Chiar daca n-a avut parte de un sezon fericit, incheind doar pe patru in clasamentul Grupei A, sibianul este invitat sa evolueze, intr-o cursa in care-l va avea ca adversar pe Alex Filip.