Iubitorii hipismului mai au de asteptat mult si bine pana vor vedea din nou curse de trap pe Hipodromul din Ploiesti. Consilierii locali au votat ieri mandatarea primarului Emil Calota pentru efectuarea demersurilor procedurale privind rezilierea contractului cu concesionarul activitatii Hipodromului, Ippodromi&Citta Roma.

Dupa ce mai multe sedinte consecutiv alesii au preferat sa amane subiectul, ieri, intr-o sedinta extraordinara, acestia au votat pro-reziliere. Acesta, insa, este doar primul pas dintr-o serie de actiuni ce vor determina situatia viitoare a Hipodromului.

Saptamana trecuta, reprezentantii legali ai concesionarului au trimis la Primaria Ploiesti o adresa prin care anuntau ca sunt gata sa inceapa demersurile pentru desfiintarea contractului de concesionare. In plus, italienii cereau despagubire pentru investitiile facute si restituirea redeventei.

Potrivit avocatului Ippodromi&Citta, Tanase Plaiasu, litigiul ar putea fi rezolvat in aproximativ doi ani si jumatate, avand in vedere ca instanta va trebui mai intai sa se pronunte asupra cererii de desfiintare si apoi asupra cererii de reziliere.

Cat despre grabirea rezilierii, ca si consilierul liberal Marcel Toma, si Plaiasu a auzit ca la Hipodrom a fost gandita construirea unui cartier de vile, motiv pentru care executivul doreste alungarea intr-un timp cat mai scurt a italienilor de la Ippodromi. "Nu as putea sa va spun exact la ce suma ajung despagubirile pe care le vom cere.

Stiu ca pana acum este vorba de investitii de peste 1,3 milioane euro. Situatia aceasta a fost creata inca de la inceput de catre primarul Emil Calota, care ne-a pus mereu bete in roate. Am solicitat pe 16 noiembrie anul trecut o autorizatie pentru pista de trap, desi nu ni s-a putut explica legal de ce ar fi nevoie de asa ceva, si ni s-a dat abia pe 12 ianuarie.

Dupa aceea ni s-a perceput penalizare pentru depasirea termenului", a declarat avocatul Plaiasu.