Prefectul Nicolae Alexandri a declarat ilegala dispozitia semnata de primarul Ploiestiului, Emil Calota, prin care ii retragea "vicelui" Radu Socoleanu toate atributiile.

Motivul este senzational: inainte de a-l sanctiona pe Socoleanu, primarul Calota isi delegase toate atributiile sale viceprimarului Gratiela Gavrilescu! Institutia Prefectului Prahova considera ilegala, cel putin din punct de vedere procedural, dispozitia primarului Ploiestiului, Emil Calota prin care acesta i-a luat toate atributiile vicelui Radu Socoleanu.

Prefectul Nicolae Alexandri a analizat impreuna cu juristii institutiei pe care o conduce dispozitia lui Calota si a declarat ca, pentru acest act administrativ, se va face procedura prealabila de anulare.

"In acea zi, primarul Calota a emis doua dispozitii: prima, asa cum arata numarul de inregistrare, catre viceprimarul Gavrilescu prin care ii delega acesteia in perioada 5-9 noiembrie atributiile sale si cea de-a doua lui Socoleanu prin care ii retragea toate atributiile.

Avand in vedere ca in momentul in care a emis dispozitia pentru Socoleanu, primarul o delegase pe Gavrilescu cu atributiile sale, numai Gavrilescu ar mai fi putut sa-i retraga atributiile lui Socoleanu. In plus si la capitolul legalitate sunt probleme, dar aici vom analiza mai mult.

Nu mai zic ca dispozitia nu este completa, intrucat ii ia toate atributiile, dar nu specifica si retragerea sa din toate comisiile. Daca discutam si pe Codul Muncii, pentru ca Socoleanu este pana la urma un angajat, apar si mai multe probleme. Este unicul caz din Prahova, cand un primar ii ia toate atributiile unui viceprimar", a declarat Alexandri.

Acesta considera dispozitia lui Calota cel putin pripita, avand in vedere ca nu a fost fundamentata cu atentie. Cat despre Directia Juridica a Primariei Ploiesti, pe care Calota o apara ori de cate ori este acuzata de incompetenta, nu ne mai miram de ce primarul apeleaza la firme de avocatura care sa reprezinte institutia in instantele de judecata.