Specialistii in educatie ai Uniunii Social-Liberale, Andrei Marga si Ecaterina Andronescu, sunt "pregatiti oricand" sa discute cu cei de la Putere despre educatie, a afirmat luni liderul social-democrat Victor Ponta, care si-a exprimat insa indoiala ca "ministrul Daniel Funeriu va fi un partener pe masura celor doi", potrivit Agerpres. Declaratia lui Ponta vine dupa ce ministrul Educatiei a anuntat, luni, ca ii invita pe "presedintii partidelor de opozitie la o discutie serioasa despre viitorul educatiei din Romania, pe baza Legii Educatiei Nationale. Cei care se intreba inca de ce aveam nevoie de o noua lege a educatiei stabila au primit ieri un raspuns clar."

  • "Doamna Andronescu si domnul Marga si alti colegi de-ai nostri sunt pregatiti sa discute despre educatie, daca poate si domnul Funeriu, ca am vazut ca dansul fuge si de presa si de parinti, fuge de toata lumea. Citeste niste hartii scrise probabil de cineva mai pregatit decat el. E o problema un pic de nivel al discutiei, dar sper sa reuseasca domnul Funeriu. Doamna Andronescu si domnul Marga nu prea au partener de discutie care sa inteleaga ce inseamna educatia, poate ca domnul Funeriu va veni cu doamna Badea, stiu ca dansa a fost invatatoare la o scoala si acolo probabil a invatat cum se face educatia in Romania. Totusi, nu au si ei niste oameni care sa discute, ca sa-i pui pe Marga si Andronescu la aceeasi masa cu Funeriu si cu Anastase e un pic jignitor pentru ideea de scoala. Mai lipseste Igas si e toata pleiada ", a declarat Victor Ponta, inaintea sedintei USL.
  • Reprezentantii Opozitiei au vrut sa discute pe acest subiect si in Parlament si in dezbateri publice, dar nu a venit ministrul educatiei, a mai sustinut Victor Ponta: "Ce inseamna vom merge la discutii? Domnul Funeriu ne cheama la consultari, nu am inteles? E presedintele tarii domnul Funeriu, sau cum? Explicati-mi ca poate nu am inteles eu, ne cheama la Cotroceni? Unde ne cheama domnul Funeriu?".
  • Liderul PSD a comentat si rezultatele examenului de bacalaureat din acest an, pe care le considera "o terapie de soc stupida, nedreapta si gresita": "In primul rand, ai taiat totul din educatie, ti-ai batut joc de profesori, ai inchis scoli, ai facut tot ce se putea mai rau si acum te miri ca nu ai rezultate bune. In al doilea rand, nu poti sa te razbuni pe jumatate din tinerii care participa la un examen doar ca sa arati tu ca a avut dreptate Traian Basescu cand a zis ca scoala scoate tampiti. Mie mi se pare absurd modul acesta de a pune problema si in mod sigur nu o sa rezolvam nimic bun in acest moment".