Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Targu-Jiu, ca nu este in masura sa comenteze afirmatia presedintelui Traian Basescu in privinta Regelui Mihai dat fiind ca nu poate avea opinii argumentate, dar constata ca Romania a devenit "o tara de regalisti" dupa declaratiile sefului statului.

"Nu as vrea sa comentez acest subiect, dar constat ca am devenit o tara de regalisti si ma intreb cei care aseara erau sustinatorii neconditionati ai regelui ce faceau cand il alergau prin anii '90 pe aeroport si nu ii dadeau voie Regelui Mihai sa intre in tara? Deci, fara sa comentez in niciun fel situatia, pentru ca nu sunt in masura sa am opinii argumentate, doar remarc ca ipocrizia, si de data aceasta, s-a manifestat plenar si la asa-zisii analisti politici si la politicieni", a spus Elena Udrea, citata de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a spus miercuri seara, intr-o emisiune de televiziune, ca "abdicarea regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei".

"Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei, abdicarea din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a afirmat Basescu, la B1 TV.