Senatorul PSD Dan Sova a declarat, vineri, ca avocatul Victor Ponta a colaborat cu firma "Sova si Asociatii" in baza unei conventii profesionale inregistrate la Barou, in cazul a doua dosare penale. Sova a precizat ca, in baza respectivului contract, pentru lucrarile la cele doua dosare penale, care s-au desfasurat pe perioada a 15 luni, Ponta a primit 40.000 de euro cu tot cu TVA, fiind vorba de o suma de 2.000 de euro lunar, la care se adauga TVA.

"Intre cabinetul individual al lui Victor Ponta si 'Sova si Asociatii' a fost incheiata o conventie de conlucrare profesionala la 7 septembrie 2007 inregistrata la Baroul Bucuresti, care are ca obiect sprijinul pe care domnia sa l-a acordat fostilor mei colegi in doua dosare penale. (...) Respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a platit niciodata in aceste 15 luni catre 'Sova si Asociatii' onorarii sub 20.000 de euro pe luna, pentru ca cele doua dosare penale erau numai una dintre probleme. Sa spun ca-mi pare rau ca am colaborat cu Victor Ponta?

Nu, imi pare foarte bine pentru ca era unul din cei mai buni avocati de penal atunci cand facea avocatura. Cel pentru care ne-a ajutat, desi era pasibil de inchisoare, dintr-o greseala, de pana la 15 ani, a terminat prin a lua un an cu suspendare. Judecati dvs. daca Victor Ponta si-a meritat cei 2000 de euro pe luna timp de 15 luni sau nu", a afirmat Sova, citat de Agerpres.

Sova a explicat ca firmele mari de avocatura, in general, firme de bussines, nu au departament de penal si ca intr-unul dintre cazurile pe care le-a avut firma 'Sova si Asociatii' s-au ivit doua dosare penale, moment in care s-a apelat la serviciile avocatului Victor Ponta, pentru 15 luni.

Potrivit senatorului, contractele de conlucrare profesionala sunt uzuale intre firmele de avocatura, el punand la dispozitia presei unul dintre contractele de conlucrare profesionala incheiate de firma 'Sova si Asociatii' cu Cabinetul individual de avocatura Viorica Voinescu, singurul avocat care a dorit sa faca public acest document.

"Pentru o perioada similara de 15 luni de colaborare intre 'Sova si Asociatii' si Viorica Voinescu onorariile incasate de doamna Voinescu sunt cu 1/3 mai mari decat onorariile incasate de Victor Ponta de la 'Sova si Asociatii", a precizat senatorul PSD.

Totodata, Sova a prezentat un document de la Baroului Bucuresti, in care se mentioneaza faptul ca avocatul Victor Ponta "nu este si nu a fost niciodata asociat in cadrul Societatii Civile de Avocati "Sova si Avocatii".

"N-a existat niciodata vreo legatura de asociere intre mine si Victor Ponta. Este o defaimare inadmisibila, mai ales ca documentele se afla pe blogul lui Victor Ponta de doi ani", a mai spus Sova.

Victor Ponta, aparator al lui Ovidiu Tender desi era incompatibil cu calitatea de parlamentar

In 2006, pe cand Victor Ponta reprezenta PSD Gorj in Parlament, a ignorat prevederile Legii 161/2003, aparandu-l in calitate de avocat pe controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, acuzat la vremea aceea de spalare de bani.

Procurorul de sala a ridicat exceptia incompatibilitatii avocatului Ponta, motivand cum era si firesc cu statutul acestuia de deputat. Argumentele avocatului Ponta n-au avut trecere in fata magistratilor, instanta stabilind ca acesta este incompatibil, scrie presa centrala.

Desi Tender a renuntat la serviciile lui Ponta cu putin timp inainte de a fi eliberat, acesta a avut timp suficient sa se numere printre avocatii pledanti ai omului de afaceri, incalcand cu buna stiinta legea 161/2003, care spune la articolul 82, aliniatul 2 ca: "Deputatul sau senatorul nu poate acorda asistenta juridica invinuitilor sau inculpatilor si nici nu ii poate asista in instante in cauzele penale privind: a) infractiunile de coruptie, infractiunile asimilate infractiunilor de coruptie, infractiunile in legatura directa cu infractiunile de coruptie, precum si infractiunile impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, prevazute in Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare; b) infractiunile prevazute in Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare; c) infractiunile privind traficul de persoane si infractiunile in legatura cu traficul de persoane, prevazute in Legea nr. 678/2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane, cu modificarile si completarile ulterioare; d) infractiunea de spalare a banilor, prevazuta in Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, cu modificarile ulterioare.

Citeste si:Tender a pierdut pe mana lui Ponta