Fostul deputat Codrin Stefanescu a confirmat vineri, pentru Mediafax, ca s-a reinscris, miercuri, in PSD, el fiind numit ca secretar al Consiliului National. Stefanescu a revenit in PSD, dupa ce demisionase din partid, in 2008, activand intre timp in PC si PRM. El a demisionat din Partidul Romania Mare in aprilie.

Codrin StefanescuFoto: AGERPRES

"Am decis sa revin acasa in politica. Le multumesc domnilor Victor Ponta, Adrian Nastase si Ion Iliescu pentru aceasta sansa si promit sa fiu la fel de vocal impotriva puterii PDL", a afirmat el.

Inainte de 2008, Stefanescu a fost secretar executiv al PSD.

Potrivit unor surse social-democrate citate de Agerpres, in urma cu doua zile, Codrin Stefanescu a discutat la sediul central al PSD cu liderul de onoare al PSD Ion Iliescu, presedintele PSD Victor Ponta, liderul CN al PSD Adrian Nastase si secretarul general Liviu Dragnea despre reintoarcerea lui in PSD.

Sursele citate au precizat ca liderii PSD i-au cerut lui Codrin Stefanescu sa se reimplice in politica. Stefanescu a acceptat, potrivit surselor sus mentionate, propunerea conducerii PSD si vineri a participat la sedinta saptamanala a Departamenelor PSD, unde urmeaza sa activeze ca secretar al CN.

Totodata, impreuna cu Codrin Stefanescu se vor inscrie in PSD membrii Blocului National al Revolutionarilor (BNR) al carui presedinte fondator este.

Sursele citate au mai spus ca presedintele BNR Dorin Lazar Maior urmeaza sa fie si el numit in functia de secretar executiv al PSD, responsabil cu problemele organizatiilor de revolutionari si din societatea civila.

Potrivit acelorasi surse, se vor alatura PSD si 134 de organizatii ale BNR, reprezentand aproximativ 18.500 de membri.

De asemenea, sursele au mai spus ca aceste decizii ale CN vor fi prezentate luni la sedinta BPN al PSD.

Codrin Stefanescu a fost exclus din PRM in 2001. El a activat apoi in PSD si PC, dar a revenit in PRM in 2009, formatiune din care a demisionat la 19 aprilie.