Partidul Social Democrat a raspuns criticilor aduse duminica de democrat-liberalul Adriean Videanu, spunand ca "PDL nu poate avea o reactie coerenta la viziunea economica propusa de USL". In opinia social-democratilor, "PDL este ultimul partid care poate pretinde sa faca o evaluare pertinenta a unor masuri economice, in conditiile in care s-a dovedit un partid total incapabil sa vina cu astfel de masuri. Singurul lucru pe care cei din PDL l-au facut in acesti ani de guvernare a fost sa distruga milioane de oameni prin taieri lipsite de discernamant si sa secatuiasca resursele publice, prin coruptie si promovarea intereselor propriei clientele politice".

PSD sustine, comentand pe marginea declaratiilor facute duminica de democrat-liberal, ca "inainte de a formula puncte de vedere cu privire la activitatea opozitiei, ii cerem lui Adriean Videanu sa ofere explicatii cu privire la jaful din sectorul energetic, pe care l-a patronat din calitate de ministru", recomandand in acelasi timp lui Emil Boc "sa se abtina de la comentarii aberante privind populismul propunerilor USL, in conditiile in care anul trecut ataca opozitia pentru ca cerea anularea cat mai rapida a taierilor de venituri din sectorul bugetar, iar astazi se agata disperat de promisiunea ca la anul se va reveni la salariile din 2010".

"Uniunea Social Liberala constata confuzia totala care domina reactiile PDL, dar si ale unora dintre colegii de guvernare ai PDL, cu privire la viziunea economica lansata vineri de USL. Este destul de clar faptul ca abordarea propagandistica pe care o pregatea PDL a ramas fara obiect", se spune in comunicatul PSD.

Social-democratii sustin ca "viziunea economica propusa de USL pune bazele unui model de dezvoltare care nu poate fi contestat cu argumente credibile de actuala putere, ramasa prizoniera propriilor masuri, care au afectat sansele Romaniei de relansare si care au generat suferinta imensa la nivelul populatiei".

PSD afirma ca "PDL nu a citit de fapt documentul lansat de USL in dezbatere publica", iar Uniunea Social Liberala precizeaza ca exista o evaluare foarte exacta a impactului bugetar pe care il vor avea masurile propuse in viziunea economica si exista masuri concrete de crestere a veniturilor bugetare, cu impactul estimat al acestora.

"Atacurile PDL sunt lipsite de orice credibilitate, ca si promisiunile pe care democrat-liberalii le arunca romanilor", sustine PSD.