PSD va depune saptamana viitoare, la Senat, o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, din cauza situatiei in care se afla cadrele didactice din judetele Suceava si Botosani, care nu si-au primit salariile, a anuntat presedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor. Nechifor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, "orbit de pixelul albastru", nu poate vedea situatia din teren.

El a adaugat ca acesta este vinovat de situatia in care se afla angajatii din invatamantul preuniversitar din judetele Suceava si Botosani, care nu si-au primit salariile aferente lunii februarie si care protesteaza, zeci de scoli fiind in greva.

"Saptamana viitoare vom depune la Senat motiune simpla fata de ministrul Educatiei, pentru demiterea sa, pentru ca s-a dovedit ca acesta nu are nici o legatura cu sistemul de educatie", a spus Catalin Nechifor. El a mentionat ca motiunea simpla va fi depusa in Senat pentru ca exista sanse ca aceasta sa fie adoptata.

Cadrele didactice din zeci de scoli din judetele Suceava si Botosani sunt in greva de saptamana trecuta, protestand pentru ca nu si-au primit salariile aferente lunii februarie.