Presedintele Traian Basescu a convocat marti la ora 18.00 Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, informeaza Administratia Prezidentiala.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse urmatoarele teme:

  • Evaluarea situatiei din Libia in contextul aplicarii Rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU;
  • Materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia Pacific, in particular Republica Populara Chineza;
  • Raportul privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen;
  • Raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale;
  • Participarea Romaniei cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO in Afganistan, pana la incheierea acesteia;
  • Raportul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind activitatea desfasurata in anul 2010.

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica intr-un interviu acordat TVR ca Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata in privinta situatiei din Libia, deoarece tara noastra a anuntat deja ca este solidara si respecta fara niciun comentariu rezolutia 1973 a ONU din 17 martie. Traian Basescu a spus ca Romania va actiona in interiorul NATO si se va alinia deciziilor Aliantei.

Seful statului a precizat ca NATO urmeaza sa aprobe directiva de operare, iar atunci va fi convocat CSAT-ul: "Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT-ului sa decida politica Romaniei si implicarea in operatiuni".