Subiectul Dan Voiculescu este un caz inchis pentru PNL, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, miercuri, dupa Delegatia Permanenta a partidului, transmite Agerpres. Conducerea formatiunii liberale a respins miercuri propunerea senatorului Raymond Luca de a retrage sprijinul politic lui Voiculescu. Joia trecuta, Curtea Suprema a respins recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. Decizia este definitiva si irevocabila.

"Am avut o propunere din partea senatorului Raymond Luca pe care am supus-o discuţiei în Delegaţia Permanentă. Domnul senator Raymond Luca, care propunea, după cum ştiţi, retragerea sprijinului politic pentru Dan Voiculescu, a obţinut un singur vot, al domniei sale, pentru această propunere. Subiectul este, din punctul nostru vedere, închis", a declarat preşedintele PNL.

Joia trecuta, Curtea Suprema a respins recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. Decizia este definitiva si irevocabila. Potrivit CNSAS, Voiculescu (senator, vicepresedinte al Senatului) a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta" si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.De asemenea, in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.

Vineri, Crin Antonescu a spus ca liberalii vor continua sa colaboreze cu Partidul Conservator, inclusiv cu presedintele fondator al acestui partid, Dan Voiculescu, iar PNL nu va cadea victima propagandei "unui om care nu a clarificat raporturile sale cu Securitatea".