Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, joi, discutiile din BPN despre o posibila intentie a lui Mircea Geoana de a crea un nou partid sau o platforma in interiorul PSD si a spus ca, daca acestea se adeveresc, Geoana a facut "un lucru urat".

Dragnea a afirmat ca in PSD au aparut informatii in sensul ca Mircea Geoana si o serie de apropiati ar discuta posibilitatea infiintarii unui nou partid sau a unei miscari in interiorul PSD.

"Nu stiu cat de reale sau adevarate sunt, nu stiu la ce nivel, dar informatii au aparut, pentru ca au spus mai multi colegi ca in ultima perioada au participat la astfel de intalniri. Ca acolo s-a discutat sa se faca un alt partid, ca s-a discutat sa se faca o miscare in interiorul partidului, si intr-un caz si in altul, daca este asa, este urat. PSD nu are nevoie acum de asemenea actiuni", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

El a evitat sa se pronunte asupra posibilitatii excluderii din PSD a lui Geoana, insa a sugerat ca acest lucru se va intampla daca informatiile discutate miercuri in BPN se vor confirma.

Intrebat daca Geoana va fi exclus daca informatiile din BPN se vor confirma, Dragnea a raspuns: "Astept discutia (cu Geoana - n.r.). Sper sa nu se confirme informatiile. Raspunsul la intrebare este inclus in intrebare, dar sper sa nu se ajunga acolo".

Secretarul general al PSD a confirmat si informatiile despre formularele pe care, in BPN de miercuri, Adrian Nastase le-a aratat, spunand ca provin de la intalnirea lui Geoana cu apropiatii lui de la Hotel Ramada.

El a spus ca nu le-a vazut miercuri, iesind din sala pentru putin timp, dar stie de la colegi ca au fost prezentate de Nastase.

"Sper, pentru Mircea Geoana, ca el sa aiba dreptate si tot ceea ce se spune sa nu fie adevarat, pentru ca, daca ar fi adevarat, ar fi un gest extrem de urat din partea unui om pentru care tot partidul a muncit cativa ani de zile", a comentat Dragnea declaratia lui Geoana ca acele formulare ar fi "bazaconii".

Surse din conducerea social-democrata au declarat ca lideri ai PSD au acuzat, miercuri, in BPN, ca fostul presedinte al formatiunii Mircea Geoana ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme in interiorul PSD.