Fostul premier Adrian Nastase prezent joi 10 martie la Curtea Suprema pentru un nou termen in dosarul Zambaccian a comentat cazul lui Dan Voiculescu. Adrian Nastase a sugerat ca in opinia sa exista o legatura intre faptul ca Dan Voiculescu are controlul asupra Antena 3 “o telviziune de stiri ostila puterii” si un eventual verdict negativ pentru presedintele fondator al Partidului Conservator. ​Adrian Nastase a comentat cazul Voiculescu cu doua oare inainte ca ICCJ sa publice sedinta prin care calitatea de colaborator al Securitatii pentru Dan Voiculescu a fost reconfirmata.

Adrian NastaseFoto: Hotnews

Iata ce a declarat Adrian Nastase despre cazul Voiculescu

“In cazul Voiculescu, eu sper ca va fi o decizie solida, serioasa. Nu inteleg ratiunile pentru care s-au dat decizii succesive, repetate. Pe de alta parte nu cred ca astfel de actiuni care sunt destul de puternic impotriva cuiva care are controlul asupra unei televiziuni de stiri ostile actualei puteri, nu cred intr-o coincidenta in sensul ca o astfel de presiune pentru o decizie in aceasta chestiune nu ar avea o anumita legatura cu continutul programelor de la Antena. Asta este o banuiala de a mea. Va spun direct. Cred ca exista o astfel de coincidenta privind presiunea in legatura cu un verdict negativ in cazul lui Dan Voiculescu.”

Intrebat daca in cazul in care sentinta de colaborator va fi mentinuta si de ICCJ, Dan Voiculescu nu ar trebui exclus din USL, liderul PSD Adrian Nastase a evitat un raspuns mentionand ca nu se poate pronunta decat dupa ce va fi emis verdictul.

Reamintim ca in data de 3 martie Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru data de 10 martie pronuntarea in dosarul in care Dan Voiculescu a contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti, potrivit careia ar fi colaborat cu fosta Securitate, informeaza Agerpres, intrucat presedintele fondator al Partidului Conservator a depus o serie de documente prin care isi sustine recursul.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 5 februarie 2010, actiunea presedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate, informeaza Agerpres.

La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a inmanat lui Dan Voiculescu decizia conform careia liderul conservatorilor ar fi facut politie politica.

In iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului sau, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmarire informativa din perioada 1971-1980.

Andon a sustinut atunci ca Dan Voiculescu a fost turnat de 17 colaboratori si urmarit de aproape 30 de ofiteri de securitate.