Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, afirma, la RFI, ca nu este adeptul unui prim-ministru tehnocrat, in conditiile in care un premier independent ar trebui sa fie o personalitate cu autoritate asupra factorilor politici.

Kelemen Hunor a afirmat ca pledeaza pentru un Guvern politic, intrebat fiind cum comenteaza informatiile aparute in ultimele 24 de ore, potrivit carora seful statului, Traian Basescu ar fi discutat cu reprezentantii PDL despre varianta unui premier independent.

Intrebat daca UDMR a fost consultata in aceasta privinta, ministrul Culturii a raspuns: "Exista discutii tot timpul, atat pot sa va spun in acest moment".

Ar accepta insa UDMR un prim-ministru independent? Kelemen Hunor da de inteles ca nu.

"Depinde de persoana, depinde de premier. Daca nu este o personalitate cu autoritate in ambele parti ale coalitiei, atunci va fi greu sa mentina o disciplina intr-o perioada foarte grea. Din acest punct de vedere, eu sunt adeptul unui Guvern politic, inclusiv al unui premier politic, dar asta nu inseamna ca nu poti sa gasesti un premier cvasi-independent, care este in stare sa mentina coalitia unita si este in stare sa ia decizii in asa fel incat sa aiba si sustinere permanenta parlamentara", explica presedintele executiv al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

Continuarea pe www.rfi.ro.