Liberalii nu vor picheta sediile PDL, alaturi de liderii PSD, in ziua judecarii recursului presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a declarat duminica, presedintele PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, citat de Agerpres. Pe de alta parte, Relu Fenechiu ar prefera ca la alegerile locale din 2012 liberalii sa mearga pe liste proprii.

"Nu sunt de acord cu o astfel de abordare. Consider ca suntem obligati sa lasam ca Justitia sa isi faca treaba. Nu vreau sa ma pronunt asupra vinovatiei in acest caz. Imi amintesc de episodul Bivolaru. Nu vom fi alaturi de ei chiar daca voi fi dat afara din partid", a raspuns intrebarilor jurnalistilor Relu Fenechiu.

Liberalul a mai spus ca el insusi a fost anchetat de DNA, ca urmare a unei reclamatii facute de un jurnalist de la un cotidian local, precum si in alte dosare a caror ancheta a durat mai bine de 5 ani. De fiecare data, sustine Fenechiu, fara a solicita sprijinul partidului.

"Am fost anchetat de catre DNA ca un infractor de drept comun, fara sa fac absolut nimic. Imi duc singur crucea. Saptamana asta am primit NUP pe dosare instrumentate de 5 ani. Nu am cerut si nu cer ajutorul partidului si nu mi se pare normal sa o fac. Eu stiu ca aceste lucruri au fost un mod de a ma santaja si intimida, s-a dorit sa trec la PDL, s-a dorit foarte mult sa fiu pus cu botul pe labe. Daca nu as fi fost eu, ar fi fost altii", a explicat liderul liberalilor ieseni.

Reactia vine dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat social-democratilor din tara dar si cetatenilor sa picheteze sediile PDL in ziua in care va fi judecat recursul presedintelui CJ Arges.

La Iasi, social-democratii vor picheta insa imobilul in care se afla Prefectura, intrucat sediile locale ale PSD si PDL se afla in aceeasi cladire.

Liste proprii la localale din 2012

Pe de alta parte, Relu Fenechiu ar prefera ca la alegerile locale din 2012 liberalii sa mearga pe liste proprii.

Fenechiu afirma ca in prezent filiala are cel putin cinci personalitati care ar putea sa conduca 'bine' sau 'foarte bine' Primaria Iasiului.

In opinia sa, posibili candidati la fotoliul de primar ar fi fostul prefect Marius Bodea, fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, fostul director al Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi, Mugur Cozmanciuc.

Relu Fenechiu a spus ca viitorul candidat la Primaria Iasiului din partea PNL va fi stabilit in baza unor cercetari sociologice.

"Nu voi stabili eu candidatul, ci oamenii prin intermediul sondajelor. Candidatul trebuie stabilit in urma unor cercetari sociologice care sa ne arate cine are cele mai mari sanse. As propune sa se mearga in doua tururi de scrutin, PSD si PNL sa aiba fiecare cate un candidat in primul tur, iar cel mai bine clasat sa mearga in turul doi. (...) Asa ar fi cel mai corect, sa nu ne atacam unul pe altul. (...) Dincolo de toate fac parte dintr-un partid politic. Dincolo de ceea ce cred eu, daca partidul considera ca trebuie sa sprijinim pe cineva asa voi face, chiar daca ar fi sa am noduri in gat", a raspuns Fenechiu la intrebarile jurnalistilor.