Prim-ministrul Emil Boc a analizat, luni, impreuna cu ministrii de resort, prioritatile de investitii ale Guvernului pe anul 2011, in domeniul constructiei de drumuri si autostrazi, gradinite si crese. Cu acest prilej seful Executivului a atras atentia ca lucrarile publice trebuie sa respecte exigentele de transparenta privind contractele statului, a declarat, luni, consilierul de stat Andreea Paul-Vass, citata de Agerpres.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, al Transporturilor, Anca Boagiu, si al Educatiei, Daniel Funeriu, au fost convocati, luni, la Guvern, de catre premierul Boc, pentru intalniri de lucru, in prima zi de munca a anului 2011.

"Mesajul premierului a fost pentru transparenta totala si legalitate deplina in derularea contractelor publice de investitii", a relatat consilierul guvernamental de stat Andreea Paul-Vass.

Totodata, Guvernul trebuie sa stabileasca un calendar al derularii licitatiilor pe obiective majore de investitii, in conditiile in care Executivul a obtinut avantajul de a introduce din primul semestru al anului 2011 fondurile bugetare pentru investitii.

"Iarna se face plug si vara se face sanie. (...) Suntem obligati sa stabilim un calendar al derularii licitatiilor pe obiective majore de investitii publice", a precizat consilierul de stat.

In discutiile cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, premierul a pus accentul pe grabirea procedurilor privind constructia in parteneriat public-privat a autostrazilor si conexiunilor rutiere Sibiu-Pitesti, Comarnic-Brasov, Constanta-Vama Veche, Ploiesti-Buzau-Focsani, Ploiesti-Comarnic, Brasov-Fagaras, Fagaras-Sighisoara, Sighisoara-Targu Mures, Focsani-Albita, Campia Turzii-Targu Mures, Targu Mures-Iasi-Ungheni, Gilau-Mihailesti, Mihailesti - Suplacu de Barcau.

In discutiile cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, premierul Emil Boc a solicitat accelerarea contractarii proiectelor din Programul Operational Regional, pentru absorbtia eficienta a totalului fondurilor, de pana la 4,3 miliarde de euro, pana la finalul anului 2015.

Tot in privinta MDRT, ca prioritate a fost subliniat si Programul Operational pentru Infrastructura, prin care se urmareste construirea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene, a sute de crese, precum si realizarea retelelor de apa si canalizare.

La intrevederea cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, premierul Boc a pus accentul pe constructia a cel putin 500 de gradinite in urmatorii trei ani, in mediul rural, a mai detaliat consilierul de stat Andreea Paul-Vass.