Grupurile parlamentare ale PNL si PSD+PC au parasit din nou, miercuri, lucrarile Camerei Deputatilor, in semn de protest fata de faptul ca Roberta Anastase conduce plenul, anunta Agerpres. Opozitia boicoteaza de mai multe saptamani lucrarile Camerei Deputatilor, cerand inlocuirea Robertei Anastase - pe care o acuza de fraudarea votului la Legea pensiilor - de la conducerea forului.

"Am sperat, inca o data, astazi, ca vom putea sa participam la lucrarile Camerei Deputatilor, pentru ca vrem, ca opozitie, sa-i reprezentam pe cetateni si sa nu fim nevoiti sa plecam, pentru ca nu se ia o decizie normala, ca acela care este suspect de frauda sa fie inlocuit. Vom parasi din nou lucrarile pana cand nu veti mai sta pe acel scaun", i-a spus liberalul Eugen Nicolaescu presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Eugen Nicolaescu a sustinut si ca este incalcat regulamentul, in conditiile in care Roberta Anastase este asistata de doi secretari de la PDL, Sever Voinescu si Dumitru Pardau: "Asigurarea secretariatului de doi deputati de la putere este contrara regulamentului si, ca atare, lucrarile nu pot fi desfasurate conform regulamentului. Va asumati de doua luni sa goniti opozitia de la lucrari, va asumati sa conduceti singuri".

Potrivit acestuia, presedintele Traian Basescu s-a adresat marti unei "majoritati toxice si iresponsabile".

Roberta Anastase a replicat ca, de regula, este asistata si de un secretar de la opozitie, dar Mihai Voicu (PNL) absenteaza, iar Georgian Pop (PSD+PC) se afla in sala.

Dupa acest moment si grupul parlamentar al PSD+PC a anuntat ca paraseste plenul, urmand sa se retraga la grup, dar sa participe la celelalte actiuni ale Camerei Deputatilor.